В периода от 15 май до 21 май 2022 г.,

...
В периода от 15 май до 21 май 2022 г.,
Коментари Харесай

“Развитие на уменията сред младите, чрез проблемно-базирано обучение за по-конкурентна Европа

В интервала от 15 май до 21 май 2022 година, Фондация Българска Памет в партньорство със „ Сдружение за Македонско-Българско приятелство” гр. Битоля, Република Северна Македония, осъществят обучително събитие в границите на план №2019-3-BG01-KA205-077847 “Развитие на уменията на бъдещето измежду младите, посредством проблемно-базирано образование за по-конкурентна Европа”, които е съфинасиран по стратегия „ Еразъм + “ КД2.

Основната цел на плана е посредством методите на проблемно-базираното образование да бъде създадена и приложена новаторска обучителна методология за младежи (15-24г.), ориентирана към развиването на умения на бъдещето, предприемачески, обществени и цивилен пълномощия, както и реализация на образования за младежи, юношески служащи и представители на свързани с младежката работа браншове.

В рамките на миналите дни, младежите генерираха вероятни решения на подложен проблем и усвоиха по интерактивен метод трансверсални умения и умения на бъдещето, които ще им бъдат потребни за напред.

Програмата започва с сесии за „ разчупване на леда “ и основаване на групови правила.

Събитието продължи с интерактивна сесия и групово упражнение модерирани от Ясен Георгиев, Изпълнителен шеф на „ Институт за икономическа политика “, гр. София. Той обясни на участниците опциите за финансиране на предприемаческа концепция и бизнес модела „ Канава “.

Доц. доктор Светла Бонева, учител в Университета за национално и международно стопанство, показа на младежите Европейското измерение на общественото предприемачество и неговата значима роля за обществото.

Георги Станков, психолог и обучител, ги срещна със обществените умения при работата с хора, типовете индидуално държание, прочувствената просветеност и по какъв начин да виждат света с очите на другите.

Д-р Младен Ламбев, някогашен Координатор на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 2018 година, изясни на участниците детайлно какви са опциите за създаване на по-конкурентна Европа, както и модерира групово упражнение в което младежите презентираха главните функционалности на европейските институции.

Проф. Цветан Давидков, учител в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, показа какви са главните разлики сред началник и водач, както и някои съществени понятия, дефиниращи водачеството. Той насочи вниманието на младежите към това, че положителния водач постоянно вижда качествата на хората от екипа му, че би трябвало да има сетива за положителните образци на всеки един от тях, да ги подтиква в осъществяването на дилемите им и да обосновава мнението си.

Участниците се срещнаха с тематиката за цифровия маркетинг, сполучливи практики и предприемачество посредством обществените мрежи в сесията с гост-лектор, Жюстин Томс – дълготраен медиен специалист и учител в Нов български университет.

В панелите от програмата на миналите няколко дни бяха приложени способи на неофициалното обучение, проектно-базирано и проблемно-базирано образование, интерактивни способи, интердисциплинарни проблеми и занимания, игри, групово образование и образование в екип, като фокусът беше подложен върху прекарването на участниците и оценката в действително време на добитите познания и умения.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР