В периода от 1 май до 19 май на териториите

...
В периода от 1 май до 19 май на териториите
Коментари Харесай

Военно учение: САЩ с въздушен десант на летище, наши военни им се противопоставят

В интервала от 1 май до 19 май на териториите на България, Естония и Румъния се организира въздушно-десантното обучение " SWIFT RESPONSE 21 ". То е част от ръководеното от командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати за Европа и Африка " DEFENDER EUROPE 21 ", прецизират от българското военно министерство.

В рамките на " SWIFT RESPONSE 21 " през нощта на 10 против 11 май ще се извърши стратегически въздушен десант на летище с отпаднала нужда Чешнегирово . Сценарият планува военнослужещи от състава на 42-и механизиран батальон от 2-а механизирана бригада да обезпечават защитата на летището в ролята си на противостоящи сили .
 Неспазване на разпоредбите може да е довело до гибелта на парашутиста в Чешнегирово
Неспазване на разпоредбите може да е довело до гибелта на парашутиста в Чешнегирово

От кметството единствено били осведомени за американското обучение у нас

Базата за предно разполагане - Безмер ще обезпечи непосредствена авиационна поддръжка и подавяне на средствата за противовъздушна защита на земята, а управлението на полетите ще се реализира от летище Пловдив.

Аварийно-спасителното и логистично обезпечаване по време на провежданата интервенция ще се реализира от американска страна. В идващите дни подготвителните задания ще продължат в региона на Учебен полигон " Ново село ".

По време на " SWIFT RESPONSE 21 " ще бъдат извършени специфични интервенции, въздушни десанти, преодоляване на обекти и провеждането на бойни стрелби на разнообразни полигони в страните домакини. В България ще бъдат употребявани летище с отпаднала нужда Чешнегирово и Учебен полигон " Ново село ".

Учението започва на територията на страната при започване на май с въздушен десант от италиански военнослужещи от състава на въздушно портативна бригада " FOLGORI ". Те организираха разследващи дейности за обезпечаване на въздушния десант на главните сили от състава на 173-та въздушно портативна бригада (САЩ).
 Нощни полети с въздушен десант в границите на учението „ SWIFT RESPONSE-2015”
Нощни полети с въздушен десант в границите на учението „ SWIFT RESPONSE-2015 ”

В Тенево, Балчик и Ново село
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР