В периода от 1 април до 30 ноември 2022 година

...
В периода от 1 април до 30 ноември 2022 година
Коментари Харесай

Летище Пловдив гони абсолютен рекорд: 200 000 пътници за година

В интервала от 1 април до 30 ноември 2022 година на летище Пловдив са обслужени 149 192 пасажери, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Съвета на шефовете Дойчин Ангелов, което, по думите му, е съвсем два пъти повече спрямо цялата предковидна 2019 година. В годишен проект, с спомагателните полети от зимния чартър до края на годината, Ангелов чака броят им да доближи 200 000. Според него това е безспорен връх в историята на аерогарата.

С предстоящите постоянни линии - две от Турция и възобновяване на някои от предходните дестинации (Милано, Франкфурт, Брюксел, Барселона), се планува пътникопотокът за 2023 година да доближи над 300 000 души, разяснява Ангелов с ангажимента, че би трябвало да се работи със същото движение и да няма внезапни промени в ръководството на летището.

По думите му за постигането на тези резултати основна роля има Фондът за развиване на летище Пловдив - Южната врата на България. В договарянията с самолетните компании всяка една от тях, без изключение, се интересува дали биха могли да разчитат на тласъци, с които да понижат риска при започване на постоянни полети. И там, добавя Ангелов, ролята на Фонда е решаваща. Фондът за развиване на летище Пловдив бе основан през 2010 година от осем общини - Асеновград, Хисаря, Пловдив, Родопи, Чепеларе, Куклен, Калояново и Раковски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР