В периода на раздаване на пенсиите - джебчии се насочиха

...
В периода на раздаване на пенсиите - джебчии се насочиха
Коментари Харесай

Джебчии причакват възрастни хора и им крадат пенсиите в Пазарджишко

В интервала на разпределяне на пенсиите - джебчии се насочиха към възрастните хора, оповестява NOVA. Жертвите били причаквани пред пощенските клонове. Бандата е разкрита от полицията. Засега са задържани двама от крадците, които са върнали част от откраднатите пари.

Преди дни 83-годишната Петра отива до пощенския клон в центъра на село Карабунар, с цел да получи пенсията си. Когато на излизане пред стълбите е пресрещната от двама непознати мъже. Единият я заговаря, а другият минава зад тила й. „ Единият ми вика „ Как си бабо? Има ли доста хора вътре да чакат, че аз би трябвало да взема на майка ми парите ". И аз се стопирах и почнах да му давам отговор.

През това време другият, който е минал зад тила ми, ме е пребъркал. И духнаха. Кога греша в джоба, портфейлът, в който бяха парите и документите, го няма. И се разплаках ", споделя потърпевшата жена. Бандитите отмъкват цялата й пенсия от 436 лв., с която би трябвало да живее цялостен месец.

Останала без стотинка, няколко нощи дамата не спи от терзание. След като обират баба Петра, гастролиращите джебчии отиват в прилежащото село Виноградец. И по същия метод пред пощенския клон обират 81-годишния Георги Кьосев. Полицията разпознава водача, превозвал двамата джебчии и открива единият от тях. Мъж на 65-години от софийско село.

„ Не е арестуван, тъй като е оказал подпомагане на проверяващите, възстановил е въпросните суми и следва да уточним самоличността и на другото лице. Ще се открива и схемата, по която са работили и в кои други региони на страната ", изясни районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев. Вторият участник в незаконната скица продължава да се търси. А преди ден парите на двамата пенсионери са върнати от полицията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР