В периода на последните 4 години кметът на с. Чупрене

...
В периода на последните 4 години кметът на с. Чупрене
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разкри подробности за заловения кмет на Чупрене

В интервала на последните 4 години кметът на с. Чупрене е провел няколко обществени търга, при които е направил голям брой нарушавания на законодателството, с цел да може в тях да взе участие един-единствен претендент. Това съобщи на брифинг пред медиите наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев във връзка със хванатия кмет на Чупрене, който е упрекнат за противозаконна търговия с общински земи, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Става дума за 10 обществени търга, за които е открито, че законодателството е нарушено, като при тях купувачите постоянно са били 4 търговски сдружения. В процеса на следствието установихме още 9 обществени търга, за които сега се обяснява дали е било спазено законодателството. На този стадий единственият обвинен по делото е единствено кметът на Чупрене. Другото забавно нещо е, че кметът не е заявил, че едно от сдруженията, взели участие в обществените търгове, е негова благосъстоятелност, разкри още наблюдаващият прокурор.

В случая с противозаконната търговия с общински земи приказваме за цени от порядъка на 100 лв. за декър или по-малко. Ще желаеме на лицето да бъде наложена мярка задържане под стража, тъй като огромна част от чиновниците в общината се опасяват да не ги накаже по някакъв метод, тъй като са го издали, добави Кънев и добави, че всички търгове са били извършени в интервала 2014-2018 година.

По време на брифинга бяха разкрити елементи и във връзка с акцията в Димитровград, ориентирана против силови дейности и лихварство.

По този случай имаме арестувани 5 лица, като следва да им бъде повдигнато обвиняване. 6-ият участник в групата е разгласен за търсене. Тези хора са отправяли закани, закани за ликвидиране, принуждавали са част от жертвите да проституират, с цел да може да си изплатят заемите. Някои от хората даже са напускали границите на България и са заминавали да работят в чужбина, с цел да бъдат надалеч от тази група, съобщи и.ф. ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Групата е арестувана, като у нея бяха открити и конфискувани задоволително доказателства за тяхната незаконна активност. Тези братя се отличават с изключителна грубост, давани са лихви на извънредно висок %, като длъжниците, които не са могли да върнат заемите, са били заплашвани и склонявани към проституция. Клиентите на тази незаконна група са хора с невисок обществен статус, най-вече от Димитровград и Хасковския район, добави по случая Стоян Темелакиев, зам.-директор на ГДБОП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР