В периода между април и юни 2018 г. японската икономика

...
В периода между април и юни 2018 г. японската икономика
Коментари Харесай

Третата най-голяма икономика продължава да расте устремно

В интервала сред април и юни 2018 година японската стопанска система набъбна с най-бързо движение от 2016 година насам, с помощта на по-бързо от предстоящото нарастване на финансовите разноски, макар че световното комерсиално напрежение и поредност естествени бедствия съставляват риск за вероятностите.

През второто тримесечие стопанската система пораства с 3% на годишна база, надхвърляйки междинните прогнози от 2.6% и отчитайки най-бързия напредък от 2016 година, демонстрират ревизираните данни на държавното управление, представени от Reuters. Предварителните упования бяха за растеж от 1.9%.

Подобреното показване на стопанската система ще бъде облекчение за политиците, загрижени за негативните последствия от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, която може да попречи на световния напредък и да навреди на подвластната от износа японска стопанска система.

 Икономиката на Япония още веднъж пораства
Третата най-голяма стопанска система още веднъж пораства

Надхвърляйки упованията на анализаторите

Последните данни за износа и индустриалното произвеждане ускориха подозренията в силата на третата най-голяма международна стопанска система.

Поредица естествени бедствия като наводнения, ураган и земетресение съществено нарушиха бизнес и потребителската интензивност, като прибавиха и паники за растежа през актуалното тримесечие.

Актуализираният напредък през второто тримесечие демонстрира растеж от 0.7% на тримесечна база при действителни условия, поправени по отношение на цените, по отношение на първичните данни за 0.5% напредък и междинната оценка от 0.7%.

 Най-задлъжнялата стопанска система в света готви нов рекорден бюджет
Най-задлъжнялата стопанска система в света готви нов рекорден бюджет

Разходите ще доближат €792 милиарда

Капиталовите разноски като част от Брутният вътрешен продукт се покачиха с 3.1% по отношение на предходното тримесечие, надхвърляйки междинната прогноза от 2.8% и първичния напредък от 1.3%. Това е най-големият напредък от началото на 2015 година

Капиталовите разноски са значими за стопанската система на Япония, само че фирмите остават внимателни при разпределянето на по-голям дял от облагата към служащите, контролирайки частното ползване и инфлацията.

Проучване на министерство на финансите предходната седмица сподели, че корпоративният им дял се е повишил с най-бързи темпове за 11 години през второто тримесечие, задвижван от доставката на индустриално съоръжение за коли и полупроводници.

 21-годишен връх на растежа на заплатите в Япония
21-годишен връх на растежа на заплатите в третата най-голяма стопанска система

Ниската безработица покачва възнагражденията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР