В периода февруари-март 2022 г. са постъпили пет сигнала срещу

...
В периода февруари-март 2022 г. са постъпили пет сигнала срещу
Коментари Харесай

Директорът на ГДБОП: Лицето, заплашвало съдия Цариградска, отправя заплахи и към Мария Габриел

В интервала февруари-март 2022 година са постъпили пет сигнала против  Мартин Божанов - Нотариуса. Тогава министър е. Тези сигнали са от Антикорупционния фонд, три от Адриана Симеонова, както и от сегашния брачен партньор на Симеонова. Търговия с въздействие, имотни закононарушения, принуди и закани от Божанов и от групата, която той управлявал. И по петте сигнала е осъществена обстойна инспекция. Всички събрани материали са предоставени на СГП. Това съобщи Явор Серафимов, шеф на ГДБОП, в ефира на Нова.
Всичко по тематиката: Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в правосъдната система 189
„ Установена е насила по отношение на арбитър Владислава Цариградска. Установили сме така наречен имотни измами – това е била главната активност на групата. Това, че в ГДБОП е постъпил сигнал едвам през 2022 година, не значи, че в Министерство на вътрешните работи не са получавани сигнали. Не сме работили по магистрати. ГДБОП няма право да работи по магистрати. Единствено КПКОНПИ има право да се занимава с корупция ”, разяснява той.

„ Ние стигнахме до имена на магистрати, значително на брой – прокурори и съдии, които се загатват в сигналите до нас. Добрите познанства на Божанов с тези лица е подпомагало изхода на каузи. Намерили сме жертви на такива закононарушения, които също са дали показания. Всичко като информация е предадено на прокуратурата. ”, сподели още Серафимов.

Той посочи, че гръцките предприемачи са подали сигнали през март 2022 година: „ В тях се сочат проблеми със своите комшии. Нито в сведенията на гръцките предприемачи, нито в тези на юристите му са споменавани имената на Божанов или на групата на Нотариуса. ”

По думите му е допустимо в ГДБОП Нотариуса да е имал контакти, само че няма данни за приключване на информация. „ Гергана Божанова, брачната половинка на Нотариуса, е назначена с конкурс в ГДБОП. Лицето се е явило на конкурс, разгласен за позиция „ Разследващ служител на реда в ГДБОП ”. Една от позициите, която е спечелила тя, е точно такава. След изследване за достъп до класифицирана информация, на нея ѝ е отхвърлен достъп – не е споделила притежавани парцели, коли и други условия, свързани с имотното ѝ положение. Със заповед на тогавашния шеф е доказан този отвод. приключва трудовите ѝ връзки, само че съдът я връща на работа. ”

Относно заканите към арбитър Цариградска, Серафимов разгласи: „ Получили сме мейлите със закани към арбитър Цариградска. Последните седмици зачестиха такива закани, както и към Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова и други обществено известни лица, министри. Считаме, че всички сигнали се подават от едно и също лице. Имаме съмнение кое е това лице – Червеният корсар, по този начин се е кръстил български жител, който съумява да се добере до адресите на обществени лица, насочва бомбени закани към учебни заведения. Считаме, че скоро ще бъде открито това лице. Може би става въпрос за душевен невменяем човек, друмник. ”

Той разгласи, че при сигнал към Петър Петров – Пепи Еврото са открити имена на няколко магистрати: „ Те са на разнообразни равнища – Районна прокуратура, Градска, даже Специализираната прокуратура. „ SS клуб ” се  посещавал от разнообразни хора. Излязоха фотоси на Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад., посещавал клуба постоянно. ”

„ Нямам информация Пепи Еврото да не е измежду живите. Предполага се, че е жив и е напуснал България по незаконен метод – евентуално с подправени документи. Предполагаме, че е в прилежаща страна на Балканите. Според нас няма връзка сред „ SS клуб ” и клуб „ Осемте джудета ”. Връзката сред двете е единствено Любена Петрова ”, сподели още той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР