В периода до 23 август са проверени над 3800 съоръжения

...
В периода до 23 август са проверени над 3800 съоръжения
Коментари Харесай

120 нерегламентирани сметища под мостове установи проверка на АПИ


В интервала до 23 август са тествани над 3800 уреди на републиканската пътна мрежа, като са открити нерегламентирано употребявани пространства под мостовете и прилежащия сервитут на 120 уреди. Това сподели ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски на брифинг за резултатите от осъществените инспекции на оборудванията, предадеАгенция " Фокус ".

Повод за инспекцията беше зародилият пожар в депото за вторични боклуци край Дупница, в резултат на който част от колоните на моста на Автомагистрала „ Струма “ в този сектор бяха компрометирани. Най-често се касае за битови боклуци и автомобилни гуми, като има и случаи за предпазване на сено и ограждения за животни. От АПИ са почнали почистване на отпадъците за тяхна сметка. „ Още в понеделник съм разпоредил да бъдат изчислени средствата, които ще ни бъдат нужни за почистването “, означи Терзийски.

По думите му предстоят санкции за откритите извършители, като за частни лица те ще бъдат сред 200 и 500 лева, а за юридически от 1000 до 3000 лева Той насочи зов към всички жители да не изхвърлят боклуци в тези пространства, тъй като опазването на околната среда зависи освен от институциите, а от всеки един от нас. Председателят на Управителния съвет на АПИ добави, че за разчистването на тези сметища ще са нужни не по-малко от половин милион лв.. Той изясни, че множеството боклуци в сервитута могат да провокират пожари и заради неналичието на опция за подуване на водата поради тях – наводнения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР