В периода април-май от сметките на Автомагистрали“ ЕАД са изтекли

...
В периода април-май от сметките на Автомагистрали“ ЕАД са изтекли
Коментари Харесай

Парите за ремонти по пътищата свършват

В интервала април-май от сметките на „ Автомагистрали “ ЕАД са изтекли близо 50 млн. лева към най-различни компании. Парите за настоящи поправки по републиканските пътища свършват, тъй като предоставената работа е с доста по-голям размер, в сравнение с е планувано за тази година в бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Възможностите за обезпечаване на средства за разплащания за пътни обекти, които са в развой на осъществяване, разискаха в понеделник районният министър Виолета Комитова и заместник-министър Тодор Анастасов с членовете на Управителния съвет на Пътната организация и с новото управление на „ Автомагистрали “ ЕАД.

Изпълнителният шеф на „ Автомагистрали “ ЕАД инж. Валентин Вълков алармира, че, поради раздаваните от предходното управление средства, финансовият запас на държавната компания е на своя най-малко. Освен строителството на нови пътни сектори, сдружението извършва настоящи поправки по републиканската пътна мрежа, предоставени от АПИ след публични поръчки, като употребява и подизпълнители. От предходното управление към контрагенти по такива контракти, да вземем за пример, са разплатени 19 млн. лева, без обаче да има утвърждение от страна на АПИ.

Комитова акцентира, че заплащания за изпълнена активност ще бъдат правени след инспекция на количеството работа и нейното качество.

Смятаме да предизвикаме техническа експертиза от Университета по архитектура, строителство и геодезия, която да дефинира дали смяната в плана за сектор от автомагистрала „ Хемус “, която планува вместо тунел да бъде построена траншея, е целесъобразна, осведоми ръководителят на УС на АПИ Апостол Минчев.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР