В периода 9 - 10 юли в Драматичен театър “Сава

...
В периода 9 - 10 юли в Драматичен театър “Сава
Коментари Харесай

XIV Фолклорен конкурс „Дунавски славеи“ ще се проведе през лятото в Русе

В интервала 9 - 10 юли в Драматичен спектакъл “Сава Огнянов “ в Доходното здание ще се организира 14-ото издание на обичайния Национален фолклорен конкурс „ Дунавски славеи “

Той се провежда от Общинския детски център за просвета и изкуство и е част от календара на Министерството на културата. За пета година състезанието ще бъде включен и в Националната стратегия на ограниченията за протекция на деца с изявени способности. Целта му е да разпространява музикалния ни фолклор и да приобщи младото потомство към българската просвета.

Конкурсът се организира в 4 раздела – национално пеене (индивидуални изпълнители), инструменталисти (индивидуални изпълнители), камерни вокални и инструментални групи и хорови сформира, оркестри и ансамбли. Участниците във всяка възраст от груповите осъществявания се разделят в три категории – фенове, паралелки с разширено проучване на фолклор и музикални учебни заведения.

Отличените самостоятелни участници, класирани на първо, второ и трето място във втора и трета възрастова група (в раздел I национално пеене и раздел II инструменталисти (кавал, гайда, гъдулка и тамбура), ще получат целева финансова поддръжка и едногодишна стипендия.

Участниците ще бъдат оценени от умело жури с ръководител проф. акад. Милчо Василев от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив и Сашка Ченкова – учител по национално пеене в Национално учебно заведение за фолклорно изкуство „ Филип Кутев”, гр. Котел.

Заявки за присъединяване се одобряват до 20 юни на адрес или имейл:

7005 гр. Русе, ж.к. „ Здравец “, ул. „ Околчица “ № 9, до шеф /за 14-и фолклорен конкурс/;

Статута на състезанието можете да видите

Заявка за присъединяване можете да изтеглите от
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР