В периода 6-7 юли в София ще се проведе Седмата

...
В периода 6-7 юли в София ще се проведе Седмата
Коментари Харесай

София е домакин на Седмата среща на върха „16+1”

В интервала 6-7 юли в София ще се организира Седмата среща на върха „ 16+1 ” дружно със съпътстващ бизнес конгрес. Седмата годишна среща ще събере дружно у нас водачите на 16-те страни от Централна и Източна Европа (България, Албания, Босна и Херцеговина, Естония, Латвия, Литва, Полша, Република Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна гора, Чехия) и на Китайската национална република.
 
В тазгодишната рамка България и Китай дефинираха четири евентуални предпочитани области за икономическо съдействие за 2018 година - високи технологии, вложения, индустриално партньорство, взаимни предприятия; инфраструктура; селско стопанство; туризъм.  Срещата на водачите ще бъде отдадена на тематика: „ Задълбочаване на отвореното и прагматично съдействие за приобщаващ разцвет “.
 
Програмата на събитието планува пленарна среща на държавните ръководители и секторни съвещания в съвсем всички области на съдействието -инфраструктура, енергетика, технологии, туризъм, просвета, човешките контакти.

На съпътстващия формалните диалози бизнес конгрес се чака да участват към 1000 предприемачи от всички участващи страни , като половината от тях са в състава на китайска делегация.
 
Престижният интернационален формат дава опция за активизиране на връзките сред всяка от участващите страни, както и на районното съдействие. София беше определена за хазаин на формата „ 16+1 “ в конкуренция с Чехия и Хърватия по време на предходната, Шеста годишна среща, която се организира в Будапеща през ноември 2017 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР