В периода 4-31 октомври ще бъде спряно движението на всички

...
В периода 4-31 октомври ще бъде спряно движението на всички
Коментари Харесай

Спират движението през Прохода на Републиката за близо месец

В интервала 4-31 октомври ще бъде спряно придвижването на всички моторни транспортни средства през Прохода на Републиката. Това оповестиха от АПИ.

Трафикът ще бъде през проходите Шипка, Ришки и Котленски. Леките коли ще минават през прохода Шипка, а тежкотоварните коли ще бъдат пренасочвани по пътя Шумен-Карнобат и Омуртаг-Котел. Причината за преустановяването на придвижването е ремонт на близо 22 км сектор - Килифарево-Предела, в област Велико Търново.

Целта на предприеманите действия е повишение на сигурността на придвижване и подготовка за идния зимен сезон, защото Проходът на Републиката е съществена пътна връзка за тежкотоварния трафик сред Северна и Южна България.

Стойността на ремонтните действия е 2.1 млн. лева с Данък добавена стойност. Строително-монтажните работи са предоставени на пътноподдържащата компания " Пътни строежи-Велико Търново " АД, с която АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР