В периода 25 юли - 10 август албанската полиция е

...
В периода 25 юли - 10 август албанската полиция е
Коментари Харесай

Арестуваха 15 души по подозрение за палежи в Албания

В интервала 25 юли - 10 август албанската полиция е задържала 15 души по съмнения за палежи, заяви албанският информативен уебсайт Екзит. На конференция през вчерашния ден началникът на дирекцията по публичния ред съобщи, че полицията е повдигнала обвинявания против 16 души, а още двама се търсят.
Той подсети на ползвателите на пасища да бъдат деликатни при паленето на огън, тъй като ще бъдат държани виновни за всички вреди, нанесени на гори, пасища и частна благосъстоятелност, даже когато пожарите са били провокирани инцидентно.
От средата на юли към 200 пожара избухнаха в Албания и унищожиха хиляди декари гора, пасища и маслинови градини. Един човек почина в пожарите, а жителите на няколко обитаеми места се наложи да бъдат евакуирани.
По-рано през днешния ден пожарите се разгоряха още веднъж на полуостров Карабурун в южната част на Албания, единствено часове, откакто управляващите оповестиха, че са ги овладели. Министърът на защитата Нико Пелеши съобщи, че пожарите са били провокирани съзнателно.
Вчера президентката на Косово Вьоса Османи даде позволение елементи от косовската войска да бъдат изпратени за битка с пожарите в Албания. Косовските военни бяха изпратени да се борят с огъня в пирродния парк Кукъс покрай границата сред Албания и Косово. Пожарът в региона към този момент е сподавен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР