В периода 24-ти –26-ти март 2019 година, на територията на

...
В периода 24-ти –26-ти март 2019 година, на територията на
Коментари Харесай

Първо заседание на Съвета на децата за 2019

В интервала 24-ти –26-ти март 2019 година, на територията на столичния хотел „ Рамада “, се организира първото за годината постоянно съвещание на Съвета на децата към Държавната организация за протекция на детето. На събитието деца и юноши, представители на районните области на България в Съвета, ще вземат присъединяване в беседи, презентации, показване на положителни практики, ролеви игри и други интерактивни отзивчиви форми.

През първия ден от събитието членовете на Съвета посетиха Регионалния исторически музей в София, след което заседаваха по авансово открития дневен ред: доклад за активността на Съвета на децата за 2018г.; разискване на проекта за активността на Съвета на децата за 2019 г.; основаване на медийни и други награди на Съвета на децата.

Официалното разкриване на сесията се състоя на 25.03.19 година, когато ръководителят на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова поздрави участниците и им пожела воля и триумф в процеса на работа. Бяха разисквани належащи организационни въпроси и идни действия на Съвета, свързани с тематики като: безвредно и здравословно лято, начинания по уеб страницата на ДАЗД (decabg.eu), акцията „ Живот без принуждение за всички деца “, безвредното сърфиране в интернет, оповестяването на 2 състезанието – „ Аз знам какво е подправена вест “ – конкурс за мобилно приложение, и „ Щастливи дружно “ – конкурс за учебните заведения по изкуства, по настоящи тематики.

В останалата част от деня, съвещанието протече с лектори: Михаил Драгоданов от ГДБОП, психологът Младен Владимиров, лектори от УНИЦЕФ, лектори от ДАЗД. Бяха наранени тематиките кибертормоз, безвредно интернет сърфиране и различаване на заканите в световната мрежа, правата на децата, 30-та годишнина от подписването на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на децата, присъединяване на двама членове от Съвета на децата към ДАЗД в сесия на румънското председателство на Европейски Съюз в Букурещ (които ще вземат участие в правенето на Букурещката декларация на децата за Европейския съюз), лидерските умения и вероятности и др.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР