В периода 24-30 октомври служители на ГДБОП преустановиха дейността до

...
В периода 24-30 октомври служители на ГДБОП преустановиха дейността до
Коментари Харесай

ГДБОП спря сайтове за пиратска музика

В интервала 24-30 октомври чиновници на ГДБОП преустановиха активността до 11 противозаконни уеб страницата, предоставяли настоящи музикални творби без уредени авторски и сродни права, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Сигналът е подаден от International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), посредством Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП). Съобщението се отнася за сървъри на интернационална компания в адресното пространство на България, на които са позиционирани 11 уеб страницата, нарушаващи правата върху музикални творби като обекти на интелектуалната благосъстоятелност. Към сигнала са приложени лист на уеб сайтове и обекти, чиито права са нарушени, като https://seedpeer.me/, http://www.sumotorrent.sx/, http://nydus.org/, https://ddl-music.to/ и други

Сайтовете били позиционирани на сървъри на интернационална компания в България, като част от тях били прикрити посредством потребление на прокси сървъри (анонимизиращи услуги) на компания от Съединени американски щати. След извършените компютърно-разузнавателни действия и издадени разпоредби, достъпът до интернет страниците е прекратен, незаконната активност е прекъсната и са предотвратени големи вреди за създателите и правоносителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР