В периода 24-28.10.2022г. на територията на ТП ДГС Елин Пелин“

...
В периода 24-28.10.2022г. на територията на ТП ДГС Елин Пелин“
Коментари Харесай

Добри практики и проблеми обсъждаха заети в горския сектор

В интервала 24-28.10.2022г. на територията на Търговско предприятие „ ДГС Елин Пелин “ и Търговско предприятие „ ДЛС Дикчан “ се прове образование, обвързвано с Българския Национален стандарт по отговорно ръководство на горите. Обучението се провежда от WWF с поддръжката на ЮЗДП Директива за птиците Благоевград.

То беше ориентирано към запознаване на дърводобивните компании, осъществяващи активността си на територията на предприятието, с концепцията и концепцията на стандарта, практическите условия във връзка с дърводобивните действия и главните проблеми, свързани с това. Бяха споделени положителни практики за запазване на оставащите на корен дървета при сечта и извоза на дървесина, както и способи за запазване на водните течения и почвите.

Първият стадий от образованието включваше презентация в зала, където бяха показани двата нови кино лентата, снимани от WWF, в които могат да се видят образно разнообразни способи за запазване на водните течения и оставащите на корен дърветата при извоза на материалите от сечището.

В образованието взеха присъединяване 105 души, измежду тях - лицензирани лесовъди на компании, горски инспектори към мобилните звена на ЮЗДП и представители на всички Търговско предприятие ДГС/ДЛС в териториалния обсег на предприятието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР