В периода 24-26 юни 2022 г. в гр. Пловдив се

...
В периода 24-26 юни 2022 г. в гр. Пловдив се
Коментари Харесай

Факултетът по фармация представи МУ-Варна на Български фармацевтични дни 2022

В интервала 24-26 юни 2022 година в гр. Пловдив се организира петнадесетото издание на Български фармацевтични дни, най-значимото събитие в календара на Българския фармацевтичен съюз. По традиция годишният конгрес се организира в дните към Еньовден – Деня на българския фармацевт.

Във форума, минал под надпис „ Отговорни в професионализма “, взе участие фармацевтичното съсловие, както и представители на държавните институции, академичната общественост, студенти, производители, дистрибутори, представители на сродни български и интернационалните организации, както и доста експерти в областта на опазването на здравето. Фокусът на тазгодишното издание бяха трудово-правните връзки, отговорности и права на фармацевта.

Преподавателите и студентите от Факултета по фармация на МУ-Варна използваха събитието като насочна точка за показване и разпространение на всички аспекти на активността на факултета, студентската асоциация и университета, оповестяват от ВУЗ-а. Акцент при представянето на щанда на университета беше популяризирането на стартиралите към този момент магистърски стратегии „ Козметология “ и „ Трансфер на технологии и нововъведения във фармацията “ като част от опциите за образование в Медицински университет – Варна. Представителите на студентите и управлението на Асоциацията на студентите по фармация във Варна използваха форума, с цел да обсъдят с сътрудниците си резултатите от Втория народен студентски фармацевтичен конгрес, чийто хазаин беше Факултетът по фармация при МУ-Варна, и да набележат цели за бъдещи взаимни начинания. През дните на форума студенти и преподаватели сплотиха старания в промотиране пред присъстващите сътрудници, магистър-фармацевти и представители на фармацевтични компании на осмото издание на Фармацевтичния бизнес конгрес, който тази година ще се организира в интервала 28-29 октомври 2022 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР