В периода 23 - 27.04.2018 г. Община Тетевен, в партньорство

...
В периода 23 - 27.04.2018 г. Община Тетевен, в партньорство
Коментари Харесай

Започна седмицата, посветена на децата в риск и децата с увреждания

В интервала 23 - 27.04.2018 година Община Тетевен, в партньорство с Центъра за социална поддръжка, Дневния център за лица с увреждания, Центъра за настаняване от фамилен вид за хора с умствена назадничавост и учебните заведения в град Тетевен провежда поредност от начинания, отдадени на децата в риск и децата с увреждания. Седмицата е под надпис " Аз съм/не съм като всички " и е част от дейностите, заложени в Общинския проект за младежта на община Тетевен за 2018 година
Всички начинания са отдадени на децата от обществените центрове в общината, които бидейки разнообразни, са част от пъстротата на нашето общество, със своите гении, способности, потребности като всички други на тяхната възраст.
В първата демонстрация от поредицата проведени събития в ЦОП – Тетевен, домакините дружно с децата от Центъра за настаняване от фамилен вид за хора с умствена назадничавост – с.Гложене и деца от учебните заведения в града рисуваха паната на вътрешната ограда в двора на заведението, създавайки една по-уютна и цветна атмосфера. Получилият се празник на творчеството мина с доста въодушевление, страсти и усмивки.
Днес /24 април/, от 14.00 ч., се състоя празник на занимателните игри и спорта, с уредник - децата от Дневния център за лица с увреждания – Тетевен. Участие взеха представители от спортните клубове и възпитаници от града.
Последното събитие в програмата е на 27 април, от 10.00 ч., когато ще се организира кулинарна фиеста, със съдействието на учениците от СУ „ Георги Бенковски “ – направление туризъм, а домакини ще бъдат - децата от Центъра за настаняване от фамилен вид за хора с умствена назадничавост – с.Гложене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР