В периода 2022-2023 г. на компаниите, които управляват София Ринг

...
В периода 2022-2023 г. на компаниите, които управляват София Ринг
Коментари Харесай

Името на адвокат и шеф от НАП изплуваха зад гърба на Мартин Божанов - Нотариуса

В интервала 2022-2023 година на фирмите, които ръководят " София Ринг мол " и ИКЕА се обаждат данъчни, КПКОНПИ, ДАНС. Образуват им бързо 11 каузи и следствия, съобщава  " 24 часа ".

Тези компании са сързани с Джон Кустас, лекар по осведомителни технологии и корабен магнат от Атина, Гърция. Притежава 73 кораба, в които работят над 1500 моряци.

" Двама души ни преследваха в кафенета, заведения за хранене, желаеха 25 000 евро от името на Божанов ", разкрива представител на изнудваната компания.

" Съдружникът на Нотариуса Велимир Атанасов бе в основата на всички каузи против нас. В продължение на 2 години бяхме подложени на непрекъснат тормоз от бандата ", разкрива инж. Анастасиос Дикос, представител в България на вложителя Джон Кустас.

Нашата компания " Данаос девелопмент " е притежателят на четирите парцела, върху които все още са издигнати ИКЕА, " София Саут Ринг мол ", " Морени клуб резиденс " и следва завършването на строителството в четвъртия парцел, който стана и обект на тази офанзива, изяснява представителят.

" Фиданка Йоневска живее на фамилни начала с Атанас Димов, който има верига бензиностанции " Круиз " и компания САКСА за търговия с горива. За тях може да намерите доста забавна информация в интернет. Не знам даже дали Фиданка Йоневска не дава отговор в Национална агенция за приходите за бизнеса на Атанас Димов, до момента в който живее с него. Така или другояче, става въпрос за една и съща група от хора, които започнаха офанзива против капиталовите планове в този имот ", споделя инж. Дикос.

Тези хора предизвикаха две производства - едно административно против заповедта на основния проектант и кмета и едно наказателно против мен, че съм фалшифицирал техните подписи за одобряването на ПУП-а, защото процедурата изисква единодушието на всички съседи. Три експертизи обаче потвърдиха, че в действителност подписите под документа са техни. Но все пак те не се отхвърлиха и тогава на бойното поле се появи юрист Велимир Атанасов, който е сътрудник в една адвокатска фирма с убития неотдавна Мартин Божанов-Нотариуса. Можете да видите в Търговския указател, че двамата са сътрудници. Велимир Атанасов дружно с Мартин Божанов-Нотариуса бяха посочени в формалния сигнал на арбитър Владислава Цариградска, че са я заплашвали. Велимир Атанасов също по този начин е юристът от аферата " Жоси ", в която беше забъркан бащата на някогашния основен прокурор Иван Гешев. Съсобственикът на " Жоси " твърдеше, че Иван Гешев персонално му е предложил Велимир Атанасов да му помогне да надделее в спор със своя съучастник, като в подмяна трансферира дял от компанията на бащата на Гешев, твърди представителят на компанията.

Инж. Дикос описа, че не са имали директна връзка с Нотариуса: " Ние имахме контакт с Велимир Атанасов, който считаме, че е основният човек в тази скица. А Мартин Божанов-Нотариуса пращаше хора при нас. Аз заставам да вземем за пример в ресторант дружно с проф. Йоаким Каламарис и при нас сядат непознати хора и ни споделят - идваме от името на Мартин Божанов-Нотариуса. Дайте ни в този момент 25 хиляди евро, с цел да ви оправим. За да не ви оправят другите. Имахме доста такива срещи. Двамата изглеждаха като мутри. Идват в ресторанта, където сме седнали. Настояват - дайте 25 хиляди евро, другояче ще ви се случат и други проблеми. Идват в кафенето. Обаждат се по телефона. Цялото лято на 2023 година си го изкарахме по този начин с тях. Аз качих 30 кг от напрежение ".

Напръскаха ми с багра охранителните камери пред жилището. В един миг стартира тормоз и от разнообразни държавни институции, спомня си предприемача.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР