В периода 2017-2021 г. в политическия кабинет на Бойко Борисов

...
В периода 2017-2021 г. в политическия кабинет на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Юристът Димитър Стоянов: В последния кабинет на Борисов работеха четирима съветници, Петков и вицетата му си назначиха 35! Как това се вписва в заявката за намаляване на администрацията?

" В интервала 2017-2021 година в политическия кабинет на Бойко Борисов работеха сред 3 и 4 съветници, един парламентарен секретар и шеф на кабинета. Не ясни две неща - по какъв начин разширената бройка на политическите кабинети в Министерския съвет и неналичието на каквато и да е била смяна в числеността на общата и профилираната администрация на Министерски съвет се вписва в поръчката на кабинета " Петков " за понижаване на работещите в държавната администрация?това наиса в профила си във " Facebook " юристът Димитър Стоянов. Той е озаглавил поста си " Продължаваме промяната " със забележителен антураж ".

Ето какво написа Стоянов в обществената мрежа:

" Продължаваме промяната " със забележителен антураж.
Съгласно признатите промени в Устройствения устав на Министерския съвет и неговата администрация, обнародвани в " Държавен вестник ", за политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков е планувана бройка от 17 души.
Още 12 души за ПК на заместител министър-председателя по дейно ръководство Калина Константинова.
И още шест думи за останалите вицепремиери, част от които разполагат и с кабинет по министерствата си.
Също по този начин няма смяна в числеността на общата и на профилираната администрация на Министерския съвет, към която министър председателят, вицепремиерите и техните кабинети могат да се извърнат за всяка нужна информация и подпомагане по стопански, правни, обществени и други въпроси - 184 души обща администрация и 189 души профилирана администрация.
В интервала 2017-2021 година в политическия кабинет на Бойко Борисов работеха сред 3 и 4 съветници, един парламентарен секретар и шеф на кабинета.
Между 2 и 4 души работихме в съветническо и експертно качество към кабинета на вицепремиера Екатерина Захариева. И един шеф на кабинета.
При вицепремиера Каракачанов в Министерски съвет имаше единствено един консултант и един шеф кабинет.
В другите години, първо при Валери Симеонов, а след това при Марияна Николова, поредно като заместител министър-председатели по икономическа и демографската политика, работеха сред 5 и 6 индивида.
Не ясни две неща - по какъв начин разширената бройка на политическите кабинети в Министерския съвет и неналичието на каквато и да е била смяна в числеността на общата и профилираната администрация на Министерски съвет се вписва в поръчката на кабинета " Петков " за понижаване на работещите в държавната администрация?
Редно е да се означи и друго - одобрената от Народното събрание и разписната в УПМСА конструкция на Министерския съвет подсигурява най-малко сред половин и една година административни разбърквания, търсене на здания и пространства, писане на устройствени правилници, вътрешни и кадрови промени, споразумяване на разногласия, процедури и така нататък, до момента в който плануванаъа от кабинета " Петков " конструкция може въобще да стартира да работи дейно по ежедневните въпроси, камо ли да подхваща някакви по-значими промени.
свързани новини31928на 13.12.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР