В периода 2014-2020 г. бившите управляващи от ГЕРБ са оказвали

...
В периода 2014-2020 г. бившите управляващи от ГЕРБ са оказвали
Коментари Харесай

Венелин Петков: ГЕРБ непрекъснато пускаха доноси срещу журналистите

В интервала 2014-2020 година някогашните ръководещи от ГЕРБ са оказвали систематичен политически напън върху bTV. Това съобщи някогашният шеф на новините Венелин Петков в изявление за подкаста на БНР.

По думи на Петков ГЕРБ непрестанно са изпращали безпочвени сигнали за нарушавания до притежателя на малкия екран в Прага и в отговор на доносите им е започвала инспекция, която е парализирала работата на публицистите.

Всяка от инспекциите в bTV е потвърдила, че в сигналите няма истинни изказвания. " Вместо с публицистика, се занимавахме с обезпечаване на данни и преводи на изявленията по външни следствия. Всички потвърдиха, че аз и моите сътрудници сме били прави, че честно сме изпълнили журналистическия си дълг по стандартите на специалността и разпоредбите на компанията, за която работихме. Но това беше работеща форма за оказване на напън и основаване на стрес ", разяснява Петков.

Той твърди, че от ГЕРБ са алармирали за необективно отразяване на изявите на Бойко Борисов и преекспониране на изявите на Румен Радев.

Относно положението на медиите в България, някогашният шеф на новините съобщи, че понятието публицистика у нас се е изкривило поради концепцията, посредством която се показва информация - просто събиране на разнообразни гледни точки. " Получава се - този сподели, оня сподели. Това не е публицистика. Журналистиката е процесът по намиране на обективната истина посредством обстоятелства, документи и очевидци. Освен това работата на публицистите е да диктуват дневния ред, а сега те единствено отрязват чуждия дневен ред на институциите и политиците ", безапелационен беше Петков. 

Венелин Петков разяснява и явяването си на състезанието за общоприет шеф на Българска национална телевизия, който дефинира като театър. " Нека забележим по кое време отново ще има конкурс. Концепцията, която съм създал, се базира на опита ми в медиите. Може да претърпи козметични промени, само че ще си остане същата, тъй като това мога да показва ", сподели Петков в отговор на въпроса дали би се явил още веднъж на състезанието за общоприет шеф на Българска национална телевизия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР