В периода 2005-2012 г. са продадени 20 самолета Су-25 на

...
В периода 2005-2012 г. са продадени 20 самолета Су-25 на
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Няма нужда де се коментира какво България изпраща на Украйна

В интервала 2005-2012 година са продадени 20 самолета Су-25 на четири компании. Няма по какъв начин да проследим пътя на нашите самолети, продадени на частни компании.

 

Toва съобщи служебният боен министър Димитър Стоянов пред bTV.

 

Няма потребност да се разяснява какво България изпраща на Украйна. Изненадващо е, че част от депутатите са разочаровани от това, което изпращаме, други споделят, че сме изпратили малко, а трети се срамят. Народните представители би трябвало да се срамят от това до какво са довели българската войска, а не че подкрепяме Украйна с военна техника, акцентира Стоянов.

Все по-трудна става поддръжката на авиационна техника и техника на сухопътни войски, създадена от някогашния Съветски съюз, добави Стоянов. Ако в този момент предоставим цялата си военна техника на Украйна, с какво ще изпълняваме конституционните си отговорности, запита военният министър.

Стоянов добави, че Министерство на защитата се пробва да удължи летателния живот на МиГ-29, доколкото е допустимо – този месец би трябвало да дойдат два мотора за МиГ-29. Това ще даде дребна глътка въздух за изтребителната ни авиация, акцентира военният министър и добави, че на ниска цена в авиацията няма. Димитър Стоянов посочи, че се търсят изтребители втора употреба на лизинг на допустимо най-ниската цена. 14 водача ще бъдат готови за F-16, само че няма да имаме личен инструктор, който да образова нашите водачи. Обучението на водачите ни за F-16 се забавя с две години, подчертава военният министър.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР