В периода 20-21 юли 2019 се проведе #BeActive уикенд в

...
В периода 20-21 юли 2019 се проведе #BeActive уикенд в
Коментари Харесай

#BeActive уикенд в Гигински манастир Св. Св. Козма и Дамян

В интервала 20-21 юли 2019 се организира #BeActive уикенд в Църногорският манастир “Св. Безсребреници Козма и Дамян”, проведен в партньорство от Неделно учебно заведение към храм " Рождество Христово " жк. Младост 3, Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развиване на българския спорт. Спортните интензивности и интерактивни детски работилници се организираха в границите на план " HEalth Practices for Own Self-Improvement " (HEPOSI), който планува съдействие сред неправителствени организации от Европа и Латинска Америка, ориентирани към посрещане на предизвикването за поощряване на здравословната физическа интензивност и практиките за консумация на храна измежду младежите посредством способи на неофициално обучение. Дейностите бяха част от втори детски летен лагер в манастира, след сполучливото първо издание през 2018. Над 25 деца имаха опцията да се забавляват, да учат дружно и да се насладят на един прелестен летен ден, с голям брой спортни интензивности.

" Стартирахме дейните детски лагери в манастири през 2018 година и сме щастливи, че противоположната връзка е повече от положителна както от децата, по този начин и от страна на уредниците на лагера. Религията и спорта не са изключващи се една друга сфери на обществото ни, а тъкмо противоположното. Прекрасните начинания на Германски и Гигински манастир за детски лагери, които стартираха през предходната година и ще не престават и през актуалната, основават предпоставки за доближаване на децата до полезностите и е неповторима опция да учат нови познания и умения. Методологията, която ние употребяваме Обучение посредством спорт е един от инструментите, с които децата се забавляват, движат се, а в това време учат и съумяват да работят в екип. Безкрайно щастливи сме за поканата, която получихме за втора поредна година да осъществяваме детски състезателен празник в манастира и считаме, че това е една прелестна обществена иновация, която би трябвало да бъде мултиплицирана " показа Йоанна Дочевска, ръководител на " Асоциация за развиване на българския спорт ".
Участниците получиха информация и за настоящите интензивности по Youth Sports Fair Chance, която имаше за цел да проучва дейностите по плана досега и да разиска осъществените в страните – сътрудници по плана проучвания за насилието в просветителната система и спорта и опциите за предварителна защита на тези отрицателни феномени. Децата имаха опция да се насладят и на обичайни игри от Румъния, Турция и Хърватска, които се разпространяват в България в границите на план " Традиционните игри се срещат ". Целта на плана е от ден на ден деца и младежи да бъдат физически дейни, чрез използване разнообразни обичайни игри, играни в Европа. По време на плана ще бъдат направени изследвания и представяния в партньорските страни, за дейно да бъдат стимулирани от ден на ден младежи да спортуват по един елементарен и занимателен метод.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР