В периода 18-20 Октомври 2022 г. в Сингапур се проведе

...
В периода 18-20 Октомври 2022 г. в Сингапур се проведе
Коментари Харесай

Преподаватели от Русенския университет участваха в най-голямото технологично изложение в Азия

В интервала 18-20 Октомври 2022 година в Сингапур се организира най-голямото в Азия софтуерно ревю в областите Индустрия 4.0, Автоматизация, Роботика, 3D и адитивни технологии и Интернет на Нещата - ITAP 2022. В събитието присъединяване взеха представители на план ASEAN FACTORI 4.0, който е финансиран по стратегия Erasmus+ (No. 609854-EPP-1-2019-1-FR-EPPKA2 CBHE-JP). Проектът има за цел построяването на разпределен Център за върхови достижения в областта на индустриалната автоматизация в седем университета от Лаос, Камбоджа и Тайланд. Дейностите се управляват от проф. Хамед Яхоуй от университет " Клод Бернар " в Лион, а присъединяване имат още екипи от Русенския университет " Ангел Кънчев " (катедри Телекомуникации и Автоматика и мехатроника) и Университета в Гренобъл.

В ITAP 2022, като представител на Русенския университет, присъединяване взе доцент доктор Пламен Захариев от Катедра Телекомуникации. По време на ревюто бяха осъществени контакти с редица компании, университетски институции и организации от Сингапур, Индонезия, Малайзия, Китай, Индия, Тайланд, Камбоджа, Лаос, Виетнам, Германия, Белгия и други Обсъдени бяха опциите за бъдещи взаимни действия и планове в разнообразни сфери, както и благоприятни условия за реализиране на двустранни съглашения за продан на студенти и преподаватели сред Русенската Алма Матер и Националния Университет на Сингапур, Технологичния университет Нанянг, Политехническия университет Нгее Анн, Сингапурския софтуерен институт и няколко университета от Индонезия и Тайланд.

Изложението бе предшествано от първата присъствена среща на консорциума по план ASEAN FACTORI 4.0, в границите на която бяха разисквани изпълнените досега действия и плануваните бъдещи срещи, кръгли маси, образования и събития. Обсъдени и планувани бяха и серия от научни изявления с присъединяване на преподаватели от Русенския университет " Ангел Кънчев " и университетите сътрудници от Камбоджа и Тайланд.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР