В периода 17.11.2019 - 23.11.2019 в Плочк (Полша) се проведе

...
В периода 17.11.2019 - 23.11.2019 в Плочк (Полша) се проведе
Коментари Харесай

Приключи международно обучение по проект “Спорт срещу тормоза в училищата”


В интервала 17.11.2019 - 23.11.2019 в Плочк (Полша) се организира трета интернационална среща и образование на учители по физическо образование и спорт по план “Sports Against Bullying” (Спорт против издевателството в училищата). В събитието участваха представители на шест партньорски организации, като Асоциация за развиване на българския спорт беше представлявана от Ивайло Здравков и Константин Занков, членове на УС на организацията и трима учители по физическо образование и спорт от България.

По време на срещата бяха извършени следните интензивности:
- Провеждане на семинарна обучителна стратегия за учители, основана на методологията Обучение посредством спорт;
- Тренировъчен курс за учители по физическо образование и спорт;
- Разработка на политики за понижаване на насилието в училище;
- Разработка на справочник за използване на положителни практики за предварителна защита на издевателството в училищата;
- Стратегия за бъдещи популяризиращи събития във всяка партньорска страна.

Настоящият план директно поддържа характерните цели на учебното обучение - справяне с преждевременното овакантяване на учебно заведение и лимитираните благоприятни условия на някои възпитаници и има за цел да предложи качествено обучение, което да даде опция на всички възпитаници от най-ниския до най-високия научен набор и обществена принадлежност да се оправят сполучливо с разнообразни провокации. Чрез плануваните действия се основава среда и методология за подсилване на съдействието сред учителите в учебните заведения, фамилиите, учениците и други външни заинтригувани страни за възстановяване на прехода сред другите стадии на образованието.

В плановата работа се употребява спорта като сплотяващ инструмент за младежите, които са изложени на риск. С план “Sport against bullying” задачата е да има от ден на ден учебни заведения, в които се приветстват разликите, където всеки възпитаник се усеща сигурен, взе участие в планувани действия и където другите гледни точки се взимат под внимание.

С дейностите по плана, организациите се пробват да трансфорат учебните заведения в прелестно и умерено място, където младежите желаят да вземат участие в обществени и спортни действия, да употребяват спорта като инструмент за обучение и обществена интеграция, да обезпечат благоприятни условия за връзка и кооперация на участващите младежи.

По време на партньорската намира се разиска направеният пан-европейски разбор на обстановката в партньорските страни и в прилежащите на тях в следствие на прочуване измежду целевите групи от възпитаници, учители и родители. На база това интернационално изследване се откри доколко издевателството в учебно заведение е фактор, който родители и учители виждат и осъзнават. Проектът е съфинансиран от стратегия " Еразъм + ", Ключова активност 2 - Сътрудничество за нововъведения и продан на положителни практики.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР