В периода 17 – 25 юни 2023 ще се проведат

...
В периода 17 – 25 юни 2023 ще се проведат
Коментари Харесай

Велико Великов с квота в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

В интервала 17 – 25 юни 2023 ще се проведат Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин. Това ще бъде най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще вземат участие повече от 7000 спортиста с интелектуални усложнения и техни сътрудници без увреждания, оповестяват от Дирекция Спорт при община Варна.

Спешъл Олимпикс България получи квота от 43 спортиста с интелектуални усложнения и техни сътрудници без интелектуални усложнения в 9 спорта – лека атлетика (2 мъже и 2 жени), боче(2 мъже и 2 жени), бадминтон(1 мъж и 1 жена), конна езда (2 мъже и 2 жени), плуване(2 мъже и 2 жени), силов трибой (2 мъже), тенис (1 мъж и 1 жена), ролкови кънки (1 мъж и 1 жена) и за пръв път присъединяване на единен тим по баскетбол (6 спортиста с интелектуални усложнения и 4 колегата без интелектуални затруднения).
За Варна е избран един играч в спорта конна езда и това е Велико Великов с партньорството на СККС “Варна “.

Велико е на 23 години и е притежател на два златни медала по конна езда от Световните летни игри в Лос Анджелис през 2015 и сребърен орден от Световните летни игри в Абу Даби през 2019.

Велико тренира още веднъж доста интензивно с треньора Веселин Петров в Център за рехабилитация чрез хипотерапия, лечебна езда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР