В периода 15-19 май 2023 г. ще бъде отворен допълнителен

...
В периода 15-19 май 2023 г. ще бъде отворен допълнителен
Коментари Харесай

Стартира допълнителният прием по държавната помощ заради войната в Украйна

В интервала 15-19 май 2023 година ще бъде отворен спомагателен банкет на заявки по държавната помощ " Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна ", оповестиха от Министерството на земеделието.

Първият банкет по нея се организира от 3 до 13 април 2023 година В този интервал бяха признати 36 255 заявки, от които 35 109 са възможни за подкрепяне. След приключване на периода за подаване на заявки по помощта, в Министерство на земеделието (МЗм) и Държавен фонд " Земеделие “ бяха получени голям брой сигнали от земеделските стопани, които са пропуснали да подадат своите документи в период. В тази връзка УС на ДФЗ счете за оправдано да бъде открит спомагателен интервал за банкет на заявки по схемата, който да разреши на земеделските стопани, които са пропуснали да подадат заявки в първичния период да го създадат в новия. Изменените инструкции за използване на помощта са оповестени на уеб страницата на Държавна фирма " Земеделие “.

Приканваме земеделските стопани, които не са кандидатствали по време на първичния банкет по помощта, да подадат заявки при новооткриващия се, без значение дали са достигнали тавана на помощта до 250 000 евро (488 975,50 лева.), защото Министерството на земеделието е подхванало стъпки пред службите на Европейска комисия за увеличение на тавана по държавната помощ. Това ще даде опция и на земеделските производители, които са достигнали тавана на подкрепяне още през 2022 година да бъдат обезщетени съответно за увеличените разноски за култивиране на земеделските земи и развъждането на животни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР