В периода 15-17 септември 2022, в Сасари, Италия се проведе

...
В периода 15-17 септември 2022, в Сасари, Италия се проведе
Коментари Харесай

Международна среща Fit Kids се проведе в Италия

В интервала 15-17 септември 2022, в Сасари, Италия се организира интернационална среща на консорциумът, реализиращ план Sport for Every Child: Fit Kids. Инициативата предизвиква общественото включване и равните благоприятни условия, а главната му цел е да се създаде модулна методология за физическо образование със спортни интензивности, спортни игри и извършения за деца и младежи с психологични разстройства, нарушавания в развиването и други увреждания.

Екипът на плана е концентриран върху групите, които би трябвало да преодолеят повече провокации при включването в спортните интензивности, игри и извършения. Разработените способи са подобаващи за деца със СДВХ, биполярно разстройство, тревога, контузии и разстройства свързани със стрес, деструктивно и импулсивно държание, депресивни разстройства, обсесивно-компулсивни и обвързваните с тях разстройства, аутизъм и ниска когнитивна дарба. Модулният метод дава отговор на потребностите на обособените лица, включени в плана и е структуриран с цел да бъде употребен от учители и от родители на деца със специфични потребности.

Проект Fit Kids е съ-финансиран по стратегия Еразъм+ на Европейския съюз и е взаимно партньорство на 7 страни - България, Словения, Италия, Румъния, Швеция, Сърбия и Турция, а в интернационалната среща взе присъединяване Йоанна Дочевска - координатор на Асоциация за развиване на българския спорт, сътрудник в плана от България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР