В периода 13 – 15 нoември 2018 в София България

...
В периода 13 – 15 нoември 2018 в София България
Коментари Харесай

Финална среща по проект Млади посланици на спортното доброволчество се проведе в София


В интервала 13 – 15 нoември 2018 в София България се организира крайна среща по план „ Млади посланици на спортното доброволчество “, който в последните 2 години, приготви и поддържа осъществяването на действия за промотиране на доброволческата активност в областта на спорта. Участие в срещата взеха Ивайло Здравков и Калинка Гудароваска, членове на УС на „ Асоциация за развиване на българския спорт “, както и Емилия Цанова, също част от екипа на асоциацията.

АРБС работи целеустремено за развиване и разпространение на доброволчеството в областта на спорта в България, като през годините е осъществила огромен брой акции и начинания по тематиката и работи целеустремено за нормативно поръчителство на доброволческата активност. Създаден е „ Наръчник на младия доброволец в спорта ”, разработвани са голям брой стратегии за доброволческа активност в спортни организации, както и онлайн база данни с доброволци - „ Бъди

доброволец! “, в която са включени хора от цялата страна, като е посочена и опцията им да се причислят към доброволчески планове в спорта, техния опит и персонални умения. Към сегашния миг са регистрирани над 170 доброволци.

По време на план Млади посланици на спортното доброволчество бяха осъществени 3 транснационални срещи за да бъдат показани постигнатите резултати на всеки стадий и да се обезпечи развой за мониторинг на качеството. През м. май 2017 в България се организира интернационално образование на млади посланици на спортното доброволчество и съумя да подтиква тяхната мощна ангажираност, както и присъединяване на партньорските организации в границите на плануваните 2 съществени работни потока на локално равнище.

Основните етапи на плана бяха отдадени на локални действия, свързани с популяризирането на спортната просвета и повишение на осведомеността по отношение на смисъла на физическата интензивност, както и поощряване на доброволчеството, неговите полезности и неговите изгоди за обществото. В допълнение, като краен артикул на плана е основана онлайн платформа, на която има събрани всички резултати и най-хубави практики, с цел да следват същия път към популяризирането на спортната просвета и доброволчеството в спорта като способи за поощряване на равни благоприятни условия и битка със общественото изключване.

Проектът е съфинансиран от Програма „ Еразъм+ “ на Европейската комисия - Малки взаимни партньорства и ще се осъществя в границите на 24 месеца. Партньори: Италия, България и Полша.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР