В периода 10-11 март 2018 в Букурещ (Румъния) се състоя

...
В периода 10-11 март 2018 в Букурещ (Румъния) се състоя
Коментари Харесай

Първа международна среща по проект PICS

В интервала 10-11 март 2018 в Букурещ (Румъния) се състоя първата интернационална среща по план Платформа за Включване, Култура и Спорт /Platform for Inclusion, Culture and Sport /PICS//. В срещата взеха присъединяване Йоанна Дочевска – ръководител на Асоциация за развиване на българския спорт и Христо Джамбазки – доброволец в организацията. По време на срещата бяха разисквани дейностите, които ще бъдат осъществени в границите на плана и опциите с цел да прилагане на спорта като средство за обществена смяна и да поощряване на потреблението му за реализиране на обществени достижения.

Основната цел на план Платформа за Включване, Култура и Спорт /Platform for Inclusion, Culture and Sport /PICS// е да се концентрира върху разпространение на доброволческите интензивности в спорта, дружно със общественото включване, равните благоприятни условия и информираността за смисъла на физическите интензивности, повишаващи здравословното положение посредством нараснало присъединяване и еднакъв достъп до спорта за всички.

По-специално план PICS се стреми да реализира следните цели:
• да увеличи знанието на участниците за концепцията на спорта като значение за принос на обществените промени;
• да се насърчи обменът на положителни практики измежду включените организации;
• да се увеличи информираността за изгодите от спортната процедура и физическата активност;
• да се обучат участниците по какъв начин да преоценяват изоставени пространства;
• да се усъвършенства партньорството и взаимовръзката измежду организациите и институциите, включени в проекта;

За постигането на горепосочените цели ще бъдат проведени четири съществени действия (първа среща, два обучителни курса и заключителна церемония). Иновативните аспекти на плана се състоят в решението да се предложи на участниците най-изчерпателната визия за концепцията на спорта. Освен това, в този план, добавената Европейска полезност ще бъде основана посредством разпространение на най-хубавите практики във всички участващи държави-членки, посредством свободното придвижване на хората, включени в плана и посредством основаване на мрежи. Планът за разпространяване и ограниченията ще видят използването на разнообразни принадлежности, в частност посредством интернет и обществените мрежи, тъй като тези принадлежности дават доста благоприятни условия за постигане до огромна публика. Проект Платформа за Включване, Култура и Спорт /Platform for Inclusion, Culture and Sport /PICS// е съ-финансиран по стратегия „ Еразъм+ “ Спорт на Европейската комисия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР