В периода 08-10 Март 2020 г., в град Загреб, Хърватска

...
В периода 08-10 Март 2020 г., в град Загреб, Хърватска
Коментари Харесай

Първа международна среща по проект Active in Sport Again! се проведе в Загреб

В интервала 08-10 Март 2020 година, в град Загреб, Хърватска се организира първа интернационална среща по план „ Active in Sport Again! “, който има за цел да насърчи общественото включване на някогашните елитни спортисти, посредством образуване на неофициални уъркшопове и развлекателни спортни действия за увеличение на техния потенциал и подкрепяне на тяхната реактивация в спорта и всекидневието. В плана вземат участие 3 партньорски организации от България, Хърватска и Словения. В срещата от името на Асоциация за развиване на българският спорт взеха присъединяване Константин Занков и Ивайло Здравков. По време на срещата сътрудниците съгласуваха работен проект на идните действия, както и възнамеряваха в елементи плануваните в плана събития.

Този план цели да развие съдействие сред някогашни спортисти, спортни клубове и асоциации, както и местни/национални управляващи. Той ще подтиква разговора за да се обезпечат бъдещи условия за някогашни спортисти, които да им разрешат да вземат участие в спортно развлекателни действия, като по този метод ще се усили шанса им за обществено взаимоотношение и възстановяване на здравето.

- Цели на плана:
* Повишаване на осведомеността за статуса и потребността от обществено включване на някогашни елитни спортисти;
* Повишаване на осведомеността за значимостта на организирането на развлекателни спортни действия за някогашни спортисти за повишение и/или възстановяване на тяхното психо-физическо положение, което ще бъде от изгода за тяхното физическо и психическо здраве и качество на живот;
* Изграждане на потенциала на някогашните елитни спортисти за това по какъв начин да се оправят с провокациите след края на спортната си кариера;
* Систематично събиране и записване на случаи с положителни практики и рекомендации на специалисти, стратегии в региона на активизиране и обосноваване на някогашните елитни спортисти към спортни развлекателни действия, за да се създаде „ Наръчник Отново дейни в спорта “.

- Фокусът на плановите действия ще бъде върху:
* Обмен на информация и положителни практики за обществено включване на някогашни елитни спортисти;
* Развитие на нови развлекателни спортни стратегии за бивши/пенсионирани спортисти.
* Резултатът ще бъде публикуването на „ Наръчник Отново дейни в спорта “, състоящ се от най-хубави практики, презентации/препоръки на всички участващи специалисти, както и създадени развлекателни спортни стратегии за пенсионирани спортисти.

Проект „ Active in Sport Again! “ е съ-финансиран по стратегия Еразъм+ на Европейския съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР