В периода 03-07 август 2020 г., при безпрецедентни противоепидемични мерки

...
В периода 03-07 август 2020 г., при безпрецедентни противоепидемични мерки
Коментари Харесай

Водолази на ВМС с участие в зрелищно международно учение

 В интервала 03-07 август 2020 година, при невиждани противоепидемични ограничения се организира годишното интернационално обучение Eurаsian Partnership MCM Dive 2020 (EP MCM Dive 2020). Домакин още веднъж бяха Военноморските сили на Република Румъния, а с изключение на тях присъединяване взеха и водолазни групи от Военноморски сили на България и Европейското командване на Съединени американски щати, което е и обичаен спонсор на учението. Нашите Военноморски сили участваха със сборна водолазна група от аварийно-спасителния отрад и от минен ловджия " Цибър ", под общото управление на командира на 18-ти дивизион кораби със спомагателно предопределение, капитан II сан Даниел Тодоров.

В полигони на Военноморски сили на Румъния източно от пристанище Констанца, бяха отработени сериали по търсене и обезвреждане на мини, невзривени муниции и спонтанни взривни устройства в прибрежни региони и на дребни дълбочини.

От борда на румънския минен заградител " Вицеадмирал Константин Балеску ", флагман на втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) до 15 юни тази година, бяха изпълнени подводни механически действия с потребление на дълбоководна водолазна система. Бяха отработени и дейности за оказване на помощ на потърпевш водолаз посредством осъществяване на лечебна рекомпресия в барокамера.

За следващ път подготовката на нашите водолази, както и способността им да работят безпроблемно в взаимни екипи с водолази от други страни на Алианса, бяха оценени на доста високо равнище. Това е нужна причина за надграждане на учението през идващите години, както и за задълбочаване на съдействието с участващите страни посредством бъдещи двустранни начинания.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР