В Пекин бе даден старт на щафетата с олимпийския огън

...
В Пекин бе даден старт на щафетата с олимпийския огън
Коментари Харесай

Пекин даде старт на щафетата с олимпийския огън

В Пекин бе даден старт на щафетата с олимпийския огън преди началото на Зимните олимпийски игри в столицата на Китай, които стартират в петък. Заради пандемията от COVID-19 щафетата ще бъде в скъсен вид.

Над хиляда души ще носят олимпийския факел през спортните зони в Пекин и близкия град Джандзякоу, който ще бъде хазаин на надпреварите в ски бягането и ски скоковете. Зрителите по време на щафетата ще бъдат лимитирани до най-малко, като управляващите в Китай приканват хората да наблюдават събитието онлайн, вместо да се пробват да го видят онлайн.

Вицепремиерът на Китай Хан Джън възпламени олимпийския огън, след което съобщи факела на 80-годишния Луо Джъхуан, който е първият международен първенец на Китай в зимните спортове. След това факелът мина през ръцете на астронавта Дзин Хайпън, някогашната звезда от НБА Яо Мин и посланика на Гърция в страната Георгиос Илиопулос.

Церемонията по откриването на Олимпийските игри ще бъде в петък от 14:00 часа българско време. Олимпиадата продължава до 20 февруари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР