В педиатрията ще поемат дежурство лекар от софийския спешен център,

...
В педиатрията ще поемат дежурство лекар от софийския спешен център,
Коментари Харесай

Започна работа детското отделение във врачанската болница frognews.bg

В педиатрията ще поемат дежурство доктор от софийския незабавен център, пенсиониран педиатър от Враца и доктор без компетентност, само че с прочут опит.

 

Това излиза наяве от отчета на изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Кети Ценова до борда на шефовете. Към екипа в детското поделение ще се включат 11 медицински сестри и четирима санитари.

 

С подобен личен състав педиатрията може да работи на първо равнище на подготвеност. Според доктор Ценова мечтаното нарастване на заплатите на медиците в детското поделение е довело до дестабилизация на болничното заведение. Последвали са претенции и от други отделения за по-високо възнаграждение, с планове за овакантяване при несъблюдение.

 

Притесненията са съществени, защото всички отделения работят на минимума на условия за брой медицински експерти и напускането на един ще бъде голям проблем.

 

Директорът на болничното заведение счита, че в случай че държавната политика във връзка с регионалните лечебни заведения не се промени фрапантно, лечебното заведение във Враца има две варианти за закриване на болничното заведение: без растеж на заплатите и овакантяване на личния състав след 2-3 седмици, или увеличение на заплатите и неспособност да се изплатят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР