В Пазарджик официално беше даден старт на проект за създаване

...
В Пазарджик официално беше даден старт на проект за създаване
Коментари Харесай

Асоциация Докосни дъгата, Цървена звезда, Хебър, Лудогорец и Аксес Калараш в общ проект по спортен мениджмънт

В Пазарджик публично беше даден старт на план за основаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация. Toй ще се осъществя от Сдружение " Асоциация Докосни дъгата " България, женския футболен тим на сръбския гранд Цървена звезда, румънската асоциация Аксес Калараш, футболния първенец на страната Лудогорец и ФК Хебър 1918 Пазарджик. Партньор по плана е и Община Пазарджик.

В конферентната зала на хотел " Хебър " представители на всички сътрудници по плана подписаха контракт за съдействие пред медиите. Д-р Денислава Ангелова, ръководител на Асоциация " Докосни дъгата ", Сандра Сремчевич, президент на женския тим на Цървена звезда, Виорел Гита от Аксес Калараш и Елизар Спасов, президент на ФК Хебър поставиха автограф под общото начинание. На събитието участваха още кметът на Пазарджик Тодор Попов, ръководителят на " Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува " Ренета Камберова и футболната легенда Лилчо Арсов, който сега е част от детско-юношеската школа на Лудогорец. Домакин на събитието беше Община Пазарджик.

" За нас е изключителна чест ние още веднъж да сме първи, да бъдем домакини на подобен вид план - за подготовката на младежи за футболен мениджмънт. Проектът ще ни разреши да създадем и положителни контакти с непознати сполучливи футболни клубове и е чест с тези хора да създадем нещо положително, свястно и потребно, което да е в помощ на развиването на футбола като цяло. За първи път осъществяваме план, който ще образова младежи за футболно ръководство, тъй като мениджмънтът на всяка активност е значим, както е значимо и да приготвяме хора, които вярно ще ръководят тези процеси ", сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов.

" Целта на този план, който направихме дружно с нашите сътрудници, е да подобрим положителното ръководство в политиката в региона на спорта, на връзката, на мениджмънта, на маркетинга и PR-а в един футболен клуб. Нашата по-голяма упоритост е при един добър триумф на старта на този план да разтеглим груповите спортове, които ще бъдат в академията. Заложили сме си в нашата стратегия да се насочим и към баскетбола и волейбола. Този план ще се извършва в границите на близо две години. Ще създадем учебник с няколко модула, в които ще бъдат разказани положителните практики от българска, сръбска и румънска страна. За наша наслада, с изключение на трите организации, към този план се включват нашите домакини от Пазарджик - ФК Хебър, и нашият дълготраен сътрудник, първенецът на България Лудогорец (Разград). Водим договаряния с клубове в Кипър, Испания и Португалия, които също да станат асоциирани сътрудници по нашия план ", сподели доктор Денислава Ангелова, ръководител на Асоциация " Докосни дъгата ".

Тя уточни, че одобряват за идея в ръководството на футболните клубове да вземат участие млади готови и подготвени експерти.

" Надявам се да реализираме всички сложени цели в този план, които са свързани с развиването и популяризирането на администрацията в спорта. Надявам се това да е единствено началото, както и да имаме доста нови срещи, освен тук, само че и в Белград ", сподели Сандра Сремчевич.

Виорел Гита също показа, че е удовлетворен от съдействието, тъй като то ще разреши да се направи обмяна на практики и опит при менажирането и маркетинга на футболните тимове. Той е от Калараш и заяви, че в плана от Румъния ще се включат два локални тима - единият от тях е училищен, а вторият е градският тим.

" Спортуването е здраве и аз предизвиквам децата да го практикуват, тъй като е доста значимо човек преди всичко да е здрав, с цел да може да прави всичко останало ", съобщи Гита.

" След като беше актуализирана материалната база, откакто се направиха зали и басейни, обикновено е идващото равнище да бъде млади и подготвени хора да ръководят развиването на спорта. Надяваме се да се доближим до най-хубавите практики за развиването на спорта, а това без подозрение ще донесе триумфи и преимущества на хората в Пазарджик. А това, че го вършим с водещи клубове от България и Европа, значи, че тази самодейност занапред ще се развива ", съобщи Елизар Спасов, президент на ФК Хебър.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР