В първото си изпитание за сезона Левски ще приеме Монтана.

...
В първото си изпитание за сезона Левски ще приеме Монтана.
Коментари Харесай

Смилен Мляков: В Левски премии за второ място няма

В първото си тестване за сезона Левски ще одобри Монтана. След раздялата с Петър Шопов през актуалната акция „ сините” ще бъдат водени от Владимир Николов, който с изключение на президент на клуба ще бъде и старши треньор.

„ Проведохме една много дълга подготовка. Средно, към 3 седмици по-дълга, в сравнение с останалите тимове, поради точно тази младост в нашия състав. Надявам се, че количеството работа, което свършихме, а то беше голямо, ще ни разреши да играем един добър волейбол при започване на сезона, който в течение на мачовете, да подобряваме”, показа Николов.

„ В „ Левски” аз имам пълноправни сътрудници, с които обсъждаме и решаваме нещата дружно, които са извънредно скъпи за целия план, макар че стоят зад кадър. По-скоро, в Левски аз съм лицето, само че никога не съм най-важната или единствена фигура.”

През лятото сините бяха подсилени от диагонала Смилен Мляков както и либерото на нефтохимик Мартин Иванов.

„ Те имат водеща роля. Тяхното място в извънредно значимо. Смилен е човек, който, освен че прави най-вече точки от всички, освен че е непрекъсната опасност за съперника, само че той е и образец за останалите. За тези млади момчета, които имаме, което ми е извънредно значимо. Мартин Иванов е първенец на България и е още един образец за отношение, продуктивност, който се надявам младите момчета да видят и оценят.”

„ Чувствам се добре. Почти възобновен след интервенцията. Тренираме добре, приготвяме се. ЕГН-то си споделя думата. Не съм толкоз пресен, както преди 15 години, само че добре се чувствам”, показа Мляков.

„ Точно тази композиция сред малко по-опитни, тук имам предвид себе си и Симеон, както и Кордев, и либерото Марти Иванов, който е първенец на България за предходната година, и тези млади състезатели, млади гении, може би комбинацията сред двете ще е нашата мощна страна.”

За Смилен Мляков това ще бъде втори престой в Левски като при предходния завоюва Купата на България.

„ Така, както играх и преди 4 години за Левски. Станахме втори в шампионата, взехме купата. Тогава Владо беше станал президент. Някой го пита за награди. Тогава той сподели „ В „ Левски” награди за второ място няма. Мисля, същото е с ЦСКА. Това са грандовете. При тях единствено първото място ги задоволява. „

Ако „ сините” запазят сегашния си групировка, Владимир Николов е уверен, че неговия отбор ще бъде сложен за побеждаване. Но като за начало старши треньорът се надява да стартира новото си предизвикателство в добре познатата материя, с която се занимава съвсем три деситилетия с победа.

„ Отборът на „ Монтана” тази година е по-небалансиран от предходната. Според мен, ще бъде с една концепция по-слаб. В никакъв случай не ги подценяваме. Не би трябвало да звучи по този начин.”

„ В центъра имат един изявен център и вторият е младо момче, което, да кажем, занапред ще се развива и занапред ще се потвърждава. Тоест, имат един състав, който има малко разновидности, ако нещо не тръгне както се чака. Според мен, тимът, който атакува по-добре, той ще е победител.”

Сред главните съперници за челните позиции треньорът на Левски Владимир Николов и диагонала Смилен Мляков подредиха първенеца Нефтохимик, Добруджа, Пирин, Хебър и ЦСКА.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР