В първоначалната версия на материала на Reuters за намерението на

...
В първоначалната версия на материала на Reuters за намерението на
Коментари Харесай

Сред крупните акционери в Arm могат да се окажат още Google, Microsoft, TSMC, Apple и Samsung

В първичната версия на материала на Reuters за желанието на Intel да стане главен вложител в английския разработчик на процесорни архитектури Arm, в границите на идното първично обществено предложение на фондовата борса тази година се загатваха няколко огромни компании, които биха могли да споделят тази роля с процесорния колос. По-късно се появиха имената на претендентите – това са Alphabet (Google), Microsoft, Apple, TSMC и Samsung Electronics.

Спомнете си, че под котва вложител се схваща компания, чиято покупка на огромен пакет акции на навлизащ на фондовия пазар емитент може да служи като образец за другите. Японската корпорация SoftBank, която в този момент има активите на Arm, би трябвало да вземе решение по отношение на избора на съществени вложители за идното IPO в Съединени американски щати до август тази година, настояват източниците на Reuters. Водят се договаряния с представители на най-малко 10 огромни компании.

Важно е да се означи, че присъединяване на такива вложители в IPO на холдинга Arm не допуска приемане на решителен брой гласове в ръководството на компанията, както и място в борда на шефовете. Както беше маркирано по-рано, SoftBank нормално се стреми да резервира допустимо най-вече акции на Arm в ръцете си, само че в същото време и да завоюва допустимо най-вече пари от продажбата на скъпи бумаги, регистрирани на борсата.

Все още е мъчно да се каже какво въздействие ще има присъединяване на обособените клиенти на Arm в IPO на компанията върху връзките им с този емитент. Най-малкото, Apple и Samsung получават правата за потребление на процесорните архитектури от Arm, а облачните колоси като Гугъл и Microsoft също се интересуват от създаването на лични сървърни процесори. Дори TSMC създава първообраз на процесор с архитектура на Arm, само че само за премахване на грешките във взаимоотношението с клиентите си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР