В Първо РУ е образувано досъдебно производство по сигнал от

...
В Първо РУ е образувано досъдебно производство по сигнал от
Коментари Харесай

Грузинец опита да подкупи инспектор край Русе

В Първо районно управление (на МВР) е формирано досъдебно произвеждане по сигнал от чиновници на русенското ТОЛ-управление, за опит от страна на лидер да ги подкупи. Това оповестиха от ОДМВР-Русе.

Вчера, 31.10.2019 година, към 13:25 часа в дежурната част на Първо районно управление (на МВР) е получен сигнал от контрольор в бранш "Контрол и правоприлагане " към Национално ТОЛ ръководство - гр. Русе, при организация "Пътна инфраструктура ", че лидер е предложил рушвет на чиновник, откакто е бил спрян за инспекция по основния път Русе – Разград, в региона на кв. Държавно земеделско стопанство. На посоченото място е изпратен полицейски екип от Първо районно управление (на МВР). Служителите на реда са открили там трима инспектори от ТОЛ-управлението, както и 42-годишен лидер от Грузия.

Изяснено било, че единият от инспекторите е спрял чужденеца за служебна инспекция, откакто от камерата им е подаден снимков материал за автомобил с непознат регистрационен номер, движещ се по пътя от републиканската пътна мрежа, без заплатена пътна такса - категория К3.

Били му обяснили на понятен за него съветски език, че е направил нарушаване и дължи обезщетителна такса в размер на 70 лв., като са му показали и методите за заплащане. 42-годишният отишъл до автомобила си, а по-късно се върнал при служебната кола на ТОЛ-управлението, отворил задната лява врата и подал на намиращия се там контрольор паспорта си, който не му е бил категорично пожелан.

При отварянето на документа служителят открил вътре сложени 3 банкноти от по 10 лева

Сигналът за случая е документиран в Първо районно управление (на МВР), стартирано е досъдебно произвеждане за закононарушение по член 304 от Наказателен кодекс, известена е прокуратурата. Водачът е бил арестуван в полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР