В първия уикенд от новия месец очакването за лятна почивка

...
В първия уикенд от новия месец очакването за лятна почивка
Коментари Харесай

Вижте колко ще ни струват шезлонгът и чадърът на морето това лято

В първия уикенд от новия месец упованието за лятна отмора става все по-осезаемо. Един от огромните въпроси - за цената на чадърите по родното Черноморие, получи точни отговори в лв. – от нула до осем.
В „ Слънчев бряг” цените на плажните такъми са с 50% по-ниски спрямо упоменатите цени в концесионния контракт. На север от мостика цената е 4,50 лева От другата страна, на централния плаж в курорта, цената е с 50 стотинки по-висока. „ Вече подписахме за „ Слънчев бряг”. Цената тази година ще е понижена с 50%. Тоест, услугата ще коства 5 лева.”, изясни Кирил Спасов, представител на концесионера.
На плажа към този момент са обезпечени избавителни двойки, здравно обслужване, всекидневно разчистване и дезинфекциране.
На юг - в Равда и Несебър, цената остава същата - по 8 лева за чадър и за шезлонг. В Поморие ни посрещат табели с цени на сянката по 5 лева
За комплект плажни такъми на южния плаж в Поморие това лято би трябвало да отделим сумата от 15 лева
На плаж "Бургас-север " за втора поредна година концесионерите са избрали да оферират изцяло гратис прилагане на чадъри и шезлонги. „ Готови сме. Имаме зони с ситуирани чадъри, с плажни принадлежности”, изясни концесионерът на плажа Симеон Цветков.
На плажа в Крайморие това лято цената на сянката ще е понижена с 50 %. За чадър и шезлонг ще се заплаща по 5 лева, а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.
В Созопол цената остава по този начин, както е заложена в контракта. „ Тази година на централния плаж плажните такъми ще са 7 лева на брой. Това е цената, която е извоювана по концесионен контракт. За всички плажове самата икономическа аргументация е доста различна”, съобщи Кирил Спасов, представител на концесионера.
На договорна цена ще работи концесионерът на плаж „ Приморско-юг”. Там чадър и шезлонг ще се дават против 7 лева
Междувременно Емил Дамянов ревизира какви ще са цените на плажните такъми по Северното Черноморие. Сянката варира от нула до шест лева За това лято всеки концесионер е решил с какъв брой цените да бъдат понижени.
„ Имаме най-различни разновидности. Например в „ Албена” чадърите и шезлонгите са по 1 лева, което е 90 % понижение от общоприетата цена. На „ Златни пясъци” понижението е към 50%, т.е. шезлонг - 6 лева и чадър още веднъж 6 лева.”, сподели проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.
А от сектора са безапелационни, че плажовете са изцяло изрядни за сезона. Туристите също считат по този начин. С отпадането на част от противоепидемичните ограничения плажовете по Северното Черноморие към този момент се радват на туристи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР