В първия си телефонен разговор руският президент Владимир Путин и

...
В първия си телефонен разговор руският президент Владимир Путин и
Коментари Харесай

Първи телефонен разговор: Путин и Зеленски обсъдиха конфликта в Украйна

В първия си телефонен диалог съветският президент Владимир Путин и украинският му сътрудник Володимир Зеленски разискаха спора в Източна Украйна, заяви Кремъл, представен от международни организации.

" Бяха наранени въпроси, свързани с решаването на спора в Югоизточна Украйна и общата работа за връщането на арестуваните от двете страни лица. Постигната беше договореност за продължение на тази работа на експертно ниво ", сподели представителят на Путин Дмитрий Песков.

" Обсъдена беше и опцията за продължение на контактите в нормандски формат ", добави той.
Зеленски е подготвен да се срещне с Владимир Путин в Минск Засега Русия не е подготвена да даде отговор на поканата на украинския президент за договаряния за споразумяване на спора в Донбас
Песков посочи, че диалогът се е състоял по самодейност на украинската страна.

Според канцеларията на Зеленски основна тематика в диалога му с Путин е било освобождението на украинските моряци, арестувани през ноември предходната година за нарушение на съветските държавни граници в акваторията на Керченския проток, уточни ТАСС.

" Ключов въпрос в диалога беше освобождението на пленените военни моряци. Обсъдено беше и връщането на други украински жители, които се намират на територията на Русия ", уточни в известие пресслужбата на украинския държавен глава.

Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР