В първия си ден начело на Националната агенция за приходите

...
В първия си ден начело на Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Спецов за това, че е „политическо назначение“: За мен никога не е имало драма с тоя мотив

В първия си ден отпред на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов ще се запознае с действителните данни от събираемостта на приходите, заяви той пред bTV.

„ От организацията се изисква това, което постоянно се е изисквало да има събираемост на приходите. Виждате, че обстановката в този момента е извънредно тежка и извънредно значима. Така че ролята на Национална агенция за приходите ще е доста повече от това, което е било и преди. Идваме в средата на годината, няма контролиран бюджет, тъй че има доста работа ”, сподели Спецов, който още веднъж е началник след завръщането на Асен Василев в МФ.

Той уточни, че няма взор върху работата на своя предходник – Борис Михайлов.

Преди близо година Спецов дефинира отстраняването си като политическа причина. По същия метод гледа на разбъркванията и в този момент.

„ За мен в никакъв случай не е имало драма с тоя претекст. Идва едно държавно управление. Идва един министър на финансите. Той е в правото си да си назначи личен екип, на който да разчита и да работи ”, сподели още той.

Скандала и офанзивите от страна на ГЕРБ преди, че е имал компания с задължения за 1 млн., която в този момент е благосъстоятелност на малоимотно лице, той разяснява по този начин: „ Този въпрос е от дълго време изчистен и прекомерно преекспонира през медиите. Ако ме питате по какъв начин бихме работили поради настоящия състав на ръководство - дано да забележим. ”

Вече някогашният началник на Национална агенция за приходите Борис Михайлов не е склонен, че организацията е събрала в последната година по-малко налози.

„ Цифрите са тъкмо противоположното. Събираемостта е доста по-голяма. 84 млн. имаме събираемост към 31 май повече в сравнение с предходната година. Може би трябваше да кажат просто, че по политически аргументи ме махат или по-скоро да кажат, че би трябвало да работят с хора, на които имат повече доверие “, разяснява той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР