В първия си ден начело на Националната агенция за приходите

...
В първия си ден начело на Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Спецов: Оглеждам приходите в НАП, ще е тежко

В първия си ден отпред на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов ще се запознае с действителните данните от събираемостта на приходите. Това уточни новият остарял шеф на Национална агенция за приходите пред bTV. 

„ От организацията се изисква това, което постоянно се е изисквало да има събираемост на приходите. Виждате, че обстановката в този момента е извънредно тежка и извънредно значима. Така че ролята на Национална агенция за приходите ще е доста повече от това, което е било и преди. Идваме в средата на годината, няма контролиран бюджет, тъй че има доста работа ”, сподели Румен Спецов на влизане към новото си остаряло работно място.

Той уточни, че няма взор върху работата на своя предходник – Борис Михайлов. Преди близо година Спецов дефинира отстраняването си като политическа причина. По същия метод гледа на разбъркванията и в този момент.

„ За мен в никакъв случай не е имало драма с тоя претекст. Идва едно държавно управление. Идва един министър на финансите. Той е в правото си да си назначи личен екип, на който да разчита и да работи ”, сподели още той.

Спецов разяснява също, че е имал съмнения дали да влезе в кандидат-депутатските листи на „ Продължаваме промяната “: „ Предпочетох да остана напълно в професионалния си проект, това, което мога и разбирам най-добре. Бях провел диалози и с господин Кирил Петков и с Асен Василев и обясних, че избирам да заставам една крачка встрани. Имам несъмнено моите политически убеждения, възгледи, отзиви, само че избирам да си заставам в професионалната сфера, където постоянно съм бил. ”

Скандала и офанзивите от страна на ГЕРБ преди, че е имал компания с задължения за 1 млн., която в този момент е благосъстоятелност на малоимотно лице, той разяснява по този начин: „ Този въпрос е от дълго време изчистен и прекомерно преекспонира през медиите. Ако ме питате по какъв начин бихме работили поради настоящия състав на ръководство - дано да забележим. ”

Посрещнахме в последния работен ден и към този момент някогашният началник на Национална агенция за приходите Борис Михайлов. Той също намира промяната на директорската позиция за естествен развой, само че не е склонен, че организацията е събрала в последната година по-малко налози.

„ Цифрите са тъкмо противоположното. Събираемостта е доста по-голяма. 84 млн. имаме събираемост към 31 май повече в сравнение с предходната година. ”, сподели Михайлов и добави: „ Може би трябваше да кажат просто, че по политически аргументи ме махат или по-скоро да кажат, че би трябвало да работят с хора, на които имат повече доверие. ”

Старият шеф регистрира понижена контрабанда по границата и чака новият шеф да продължи тази процедура.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР