В първия работен ден на Омбудсмана на Благоевград Злата Ризова

...
В първия работен ден на Омбудсмана на Благоевград Злата Ризова
Коментари Харесай

Председателят на сдружение Съзнание Хр. Спасова връчи на омбудсмана Зл. Ризова нота с апел срещу насилието

В първия работен ден на Омбудсмана на Благоевград Злата Ризова се организира и първото събитие, както за нея, по този начин и за неотдавна учредeното софийно съдружие “Съзнание “,с ръководител Христина Спасова, съобщи кореспондент на Struma.com .

От името на съдружие " Съзнание " на новоизбрания омбудсман беше връчена нота с зов, ориентиран против насилието. Спасовапоиска подпомагане от омбудсмана за осъществяване на обществен опит, имащ за цел да промени атмосферата на публичната среда, посредством смяна в настройките за другарство.

Чрез Злата Ризова, в качеството й на без значение длъжностно лице, на което са предоставени функционалности да управлява спазването на законните права и ползи на жителите,и чийто глас се чува и почита от институциите, от сдружението оправят Апел към чиновниците на Обществената администрация - Благоевград Областна администрация и Общински съвет, да се опитат да управляват общуването си на работното място, заобикаляйки всяка форма на принуждение - вербална, ментална, физическа, както с жителите, по този начин и между тях.

" Надеждата за резултатите от опита е за реализиране на спокойна, удобна и позитивна работна среда, която да въодушеви чиновниците да запазят, поддържат и развиват такава атмосфера и отвън работното си място. Апелът за този обществен опит, акцентиращ върху образуването на среда без принуждение, ще бъде извършен в рамките нa 40 дни. След приключване на този интервал Сдружението поема ангажимент за осъществяване на мониторинг, съпроводен с обобщаване на данни и обявяване на резултати. ", сподели Христина Спасова.

Злата Ризова благодари за доверието и увери представителите на сдружението, че адмирира сходен зов и обществен опит и ще популяризира тази нота освен до изброените три институции, а до всички институии.

Омбудсманът изрази вяра, че сходен опит би могъл да окаже позитивно влияние върху връзките сред жителите и институциите и да спомогне за понижаване на напрежението и образуването на среда на взаимно почитание и доверие, тъй че жителите да бъдат задоволени от връзките си с работещите в публичните институции и да не страдат от тромава и " бездушна " бюрократична система.

Грета Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР