В първия полуфинал на обновения формат на Суперкупата на Италия

...
В първия полуфинал на обновения формат на Суперкупата на Италия
Коментари Харесай

Наполи е на финал за Суперкупата на Италия с убедителна победа

В първия полуфинал на актуализирания формат на Суперкупата на Италия Наполи реализира безапелационна победа с 3-0 над Фиорентина . Мачът се организира на стадион „ Ал-Ауал Парк “ в Рияд, Саудитска Арабия, като част от новата идея на шампионата, който включва водещите тимове от Серия А и Копа Италия.

Срещата стартира с преобладаващо наличие на Наполи, които бързо откриха надзор над играта. Първата забележителна опция за гол се появи в 10-ата минута, когато Матео Политано опита удар от границата на наказателното поле , само че без триумф.

Отбелязването на първия гол не закъсня и в 22-ата минута Джовани Симеоне приключи бърза контраофанзива с прецизен изстрел , откакто получи асистенция от Хуан Хесус. Фиорентина имаше късмет да изравни резултата в 28-ата минута, само че голът на Лукас Белтран беше анулиран поради засада след обзор с VAR.

Към края на първото полувреме Ф иорентина получи опция да изравни посредством дузпа , след нарушаване на Марио Руй. Въпреки това Джонатан Иконе не съумя да осъществя наказателния удар, пропускайки значима опция за своя тим.

През второто полувреме Наполи продължиха да поддържат натиска и контрола над мача. В 84-ата минута Алесио Зербин, влезлият като промяна, осъществя втория гол за Наполи , последван от още един единствено три минути по-късно, като по този метод затвърди триумфа на своя тим.

Тази победа обезпечи на Наполи място във финала на Суперкупата на Италия, където те ще се изправят против спечелилия от срещата сред Интер Милано и Лацио . С триумфа си, Наполи показва, че макар компликациите през сезона в шампионата, тимът към момента може да се състезава на високо равнище. От друга страна Фиорентина ще би трябвало да проучва загубата и да се приготви за идните си мачове в лигата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР