В първия пленарен ден от режима за влизане в сградата

...
В първия пленарен ден от режима за влизане в сградата
Коментари Харесай

Първи ден зелен сертификат в НС: Депутатите от „Възраждане“ не спазиха мярката


В първия пленарен ден от режима за влизане в постройката на Народното събрание със зелен документ депутатите от „ Възраждане “ не съблюдаваха новата мярка.

Те избраха да дойдат дружно, избраха и да не демонстрират документи, нито пък да си вършат проби.

„ Важно е да кажем, че нашите депутати, които имат документи в никакъв случай не са ги употребявали. Тези правила са противозаконни и нарушават конституцията. Никой няма право да лимитира правото на труд. Ние не отиваме сега в магазин, ние отиваме да работим “, сподели Цончо Ганев от „ Възраждане “.



Лидерът на партията Костадин Костадинов дефинира решението за допуск в Народно събрание като дискриминационно. „ В тази постройка през 1941 година е гласуван закона за отбрана на нацията и е било неразрешено да влизат евреи. Направете си сами паралелите дали когато се одобряват такива неприятни решения, които са противозаконни, дали би трябвало да се съблюдават “, сподели Костадин Костадинов.



Никой не спря депутатите от „ Възраждане “. Достъпът до Народното събрание се управлява от НСО, само че службата не е получила категорично задача да ревизира документи.

Повечето от народни представители пристигнаха на работа със документ в джоба. От „ ИТН “ разясниха, че отговорността е персонална. „ Аз имам документ, постоянно съм го казвал, сканирах го и влязох. Аз давам отговор за себе си “, сподели Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов.

Със зелен документ в Народното събрание през днешния ден влезе и министър ръководителя Кирил Петков.



В мобилната лаборатория сутринта бяха направени към 30 теста най-вече на работещи в администрацията на Народното събрание и публицисти.

Според професора по конституционно парво Пламен Киров, с цел да може достъпа до избрани здания да се обвързва със зелен документ, това би трябвало да се заложи в закон. „ В решението на Народно събрание не са показали по какъв метод се извършва това решение, т.е. да не се позволява депутат без документ в Народно събрание. Кой да го извърши? НСО? НСО няма такива пълномощия “, изяснява Киров.

Хората, които през днешния ден посещават и работят в комерсиалните центрове посочваха зелен документ, сподели инспекция на btv, и се чудеха за какво и те не могат като депутатите да влязат без инспекция.

Според Пламен Киров депутатите от „ Възраждане “ могат да влязат без документ в Парламента, само че не и в мол, тъй като техните конституционни функционалности като национални избранници не са свързани с влизането в мол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР