В първия мандат президентът Радев се бореше за властта. Получи

...
В първия мандат президентът Радев се бореше за властта. Получи
Коментари Харесай

Плевнелиев за Радев: Има цялата власт и най-накрая трябва наистина да покаже, че е държавник

В първия мандат президентът Радев се бореше за властта. Получи я. Сега може да направи какво изиска с страната, той е мощният човек в нея. Считам, че ще забележим през втория мандат един друг президент. След като има цялата власт в страната, той в действителност би трябвало да покаже, че е общественик.

Това съобщи президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев  Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на районното в предаването „ Тази събота “ по БТВ във връзка формалното встъпване на за втори мандат.

„ Първият мандат беше елементарен – да се борим против ГЕРБ, да изчегъртваме. Необходими са резултати по всички наболели проблеми на обществото. Така че Радев ще търси да показва своите умения такива, каквито не видяхме в първия мандат. Да реализира избрани резултати, тъй като триумфът на президента се мери по модернизацията “, счита Плевнелиев.

„ Сигурен съм, че министър председателят Кирил Петков ще се еманципира от. Но не желая това да бъде единствено по икономическите въпрос, уверен съм, че той има доста хрумвания за стопанската система на страната, само че смятам, че той може да направи едно историческо нещо за България – влизането на България в еврозоната. Това ще ни включи измежду най-проспериращите страни и ще постави завършек на съветските хибридни проекти. Засега обаче министър председателят не е дал индикации, че е възстановил салдото сред институциите. Кирил Петков би трябвало да потвърди, че не е длъжностен министър председател на президента, а че е същински министър-председател на България ", счита Плевнелиев. „ От един министър-председател се чака повече работа и по-малко маркетинг “, разяснява Плевнелиев във връзка на визитата на Кирил Петков в Северна Македония, което съгласно него „ не е триумф “. По думите му „ изпускаме да пресираме в дълбочина някои от най-тежките проблеми “ сред двете страни. Той е безапелационен, че Северна Македония би трябвало да покаже, че може да съблюдава правата на малцинствата, контракта за добросъседство, езикът на омразата. В Скопие би трябвало да се извършат някои нужни промени, които България преди 30 години, а Северна Македония още не е направила, настоя Плевнелиев.

Плевнелиев оцени като позитивни позициите, които водачите в България заеха след позицията на Русия и настояването НАТО да се върне назад в границите си преди 1997 година Поименно бяха посочени България и Румъния. „ Добре е, че президентът излезе с ясна и безапелационна позиция. Но на мен ми се е желало постоянно България да е малко по-амбициозна “, уточни Плевнелиев, само че още веднъж означи като неточност изявлението на Радев, че „ Крим е съветски “ по време на предизборната му акция. По думите му има потребност от привикване на Консултативен съвет за национална сигурност и обща позиция по въпрос. Според него може да се чака поддръжка от Българска социалистическа партия в тази обстановка, защото партията е била за участието в НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР