В първия мач помежду им, игран през октомври, Атлетико победи

...
В първия мач помежду им, игран през октомври, Атлетико победи
Коментари Харесай

Много пропуски и разочарование за Атлетико в Белгия

В първия мач посред им, игран през октомври, Атлетико победи Брюж с 3:1 на своя " Wanda Metropolitano ". След това " дюшекчиите " записаха още 6 точки в актива си и се класираха предварително за осминафиналите, а белгийците се пребориха с Монако за третото място и квота за директните елиминации на Лига Европа.

Наставникът на Брюж Иван Леко съобщи, че дуелът против Атлетико е като подранил коледен подарък за неговия тим, който изненадващо позволи 3 загуби в последните си 4 мача в локалното състезание и изостана от лидеера Генк. Хърватският експерт заложи на скица с трима централни бранители и двама нападатели в лицето на Икома Опенда и Уесли. Заради контузия отсъстваше опитният голмайстор Йеле Фосен.

Симеоне имаше проблеми най-много в отбрана. Хосе Хименес още веднъж се контузи, а в случай че Люла Ернандес и Стефан Савич също не бяха разполагаем, изборът на аржентинския експерт бе много стеснен. Той даде късмет на младока Франсиско Монтеро, който партнираше в сърцето на защитата на Диего Годин, а Саул Нигер беше върнат като ляв бек. В средата на терена от първата минута стартира Томас, а офанзивата се водеше от Антоан Гризман и Желсон Мартинш.

В първите минути португалецът действаше зад Гризман, а Тома Льомар постоянно се връщаше по-назад, с цел да оказва помощ на Саул. Мадридчани бързо овладяха средата на терена и насочиха няколко далечни удара към вратата на Хорват. Най-близо до гола беше Томас, само че след неговия шут топката мина на сантиметри от гредата. Отново ганаецът заплаши Хорват в идната офанзива на Атлетико след пас на Саул, само че стражът на Брюж внимаваше.

В 14-ата минута Стефано Денсвил опита да изненда Ян Облак, само че ударът му не попадна в очертанията на вратата. В 16-ата Саул центрира към Мартинш, който напълно малко закъсня и не съумя да засече топката. Домакините също се стремяха да нападат при всяка опция, а младокът Опенда сътвори много проблеми на Монтеро.

В средата на полувремето Брюж получи директен свободен удар покрай границата на наказателното поле, само че Денсвил не съумя да вложи задоволително мощ в удара си и Облак избави. В 25-ата минута Гризман технично опита да трансферира Хорват, който с върха на пръстите си мазета в корнер и попречи на французина да вкара доста хубав гол. Малко по-късно международният първенец с " петлите " стреля атрактивно след центриране на Желсон Мартинш, само че в навън.

В края на полувремето Атлетико леко понижи тимовете, само че още веднъж беше тимът, който доминираше на терена. Испанският гранд обаче по този начин и не се възползва от нито една от опциите си да поведе.

След почивката имаше прочут интервал на активизация за домакините и те даже пресираха противника в неговата половина, само че по-късно Атлетико отново взе самодейността. Симеоне пусна в игра Витоло и Анхел Корея на местата на Лемар и Мартинш. Никола Калинич също се появи двайсетина минути преди края, когато " дюшекчиите " обсадиха наказателното поле на домакините.

Четвърт час преди края резервата Луан Перес пропусна отлична опция да изравни.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
ФОТОГАЛЕРИЯ Шампионска Лига 6 кръг, вторник 11 декември  Брюж 0:0краен резулат  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР