В първия есенен месец поглеждаме отново към календара, за да

...
В първия есенен месец поглеждаме отново към календара, за да
Коментари Харесай

Време за детокс: Лунна диета през септември

В първия есенен месец поглеждаме още веднъж към календара, с цел да си отбележим дните за лунната диета. Въпреки че лятото е сезон, в който по-малко ни се хапва и залагаме повече на потреблението на свежи храни, риба и морски блага, интензивната отмора, по-малкото физическа интензивност и потреблението на алкохолни питиета и разхлаждащ сладолед, оказват въздействие върху положението на организма ни. Казано в резюме – време е за детокс!

Време е да подготвим тялото си за настъпващата есен, а прочистващият режим като лунната диета е един от най-хубавите способи да го създадем, в случай че нямаме възбрана от доктор, не сме бременни и не кърмим. Още на 7.09 можем да сложим началото на детоксикацията на тялото. За лунната диета знаем, че е належащо да следваме избрани лунни етапи.

Всяка фаза продължава в границите на 24 часа, в които се употребяват единствено вода, неподсладени чайове, пресни сокове от плодове, зеленчуци. Млечни храни, мед, алкохол и други храни и питиета не са позволени, написа az-jenata.bg.

И въпреки всичко, някои хора имат огромно предпочитание да прочистят тялото си, само че от време на време се затрудняват единствено от потреблението на течности. В такива обстановки, с цел да не им прилошее, може да прибавят към напитките си и малко количество по-захарни плодове, като круши, любеница (ако към момента има на пазара), сливи, нектарини и така нататък Следването на лунната диета ни оказва помощ да се разделим с част от насъбраното водно тегло.

Какво следва, откакто отминат 24 часа на съответната фаза на Луната?

Много е значимо да не се нахвърляте към консумирането на обичаните ви калорични храни, с цел да не предизвикате стомашни неразположения. Най-добре е в границите на няколко дни да се захраните с домашни бульони, кисело мляко, фрешове, варен картоф. Така последователно може да включите в менюто си риба, по-леки меса.

Лунната диета може да бъде наш тласък за това да създадем някои здравословни промени в менюто си, които да ни оказват помощ да продължаваме да смъкваме непотребни килограми, да ни поддържат енергични. Тя може да е добра причина да понижим потреблението на салами, сирена, кашкавали, пакетирани и тестени произведения, захар, сладкиши, алкохол и газирани питиета, сокове в кутия и други. Така, хранейки се по-здравословно сред етапите на лунната диета, бързо ще усетим позитивната смяна.

Запишете си и етапите на Луната за лунната диета за септември:

7.09.2023г - 01:32 часа - последна четвърт;
15.09.2023г - 04:05 часа - новолуние;
22.09.2023г - 22:39 часа - първа четвърт;
29.09.2023г - 12:21 часа - пълнолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР