В първия ден на новата парламентарна сесия от ГЕРБ обявиха,

...
В първия ден на новата парламентарна сесия от ГЕРБ обявиха,
Коментари Харесай

Европредседателството и задкулисието в речите за новата сесия на парламента

В първия ден на новата парламентарна сесия от ГЕРБ оповестиха, че основаването на условия за икономическо развиване остава първостепенна задача на държавното управление и болшинството. От Българска социалистическа партия оповестиха, че започчват освтляване на паралелни фигури, които дърпат конците на страната.

"Да се желае повече светлина и бистрота сега, когато страната ни е под прожекторите на европейските водачи и институции, е израз на политическа некомпетентност. И никакви поетични позовавания на Гьоте не могат да смекчат този факт. Прожекторите са включени, господин президент ", заявява от трибуната на Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той прикани президента "да види забележимото " - България върви в вярната посока, институциите ни се борят за публично доверие с каузи, а не с деструктивни внушения.

Според Вас, господин президент, няма дребни и огромни страни, а такива с огромни и дребни упоритости. Вие положихте високи амбции на студентите, с които се срещнахте - персонално техни и за България, продължи Цветанов. Ние пък се изкушаваме да си пожелаем вашите упоритости с Българска социалистическа партия да не минират вероятността ни да бъдем част от обединена Европа и НАТО и Западните Балкани да бъдат с нас, добави още той. Защото, акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ, постоянно огромните упоритости се раждат от огромните комплекси, а у нас е задоволително ярко, господин президент, с цел да се вижда всичко това. Сега повече от всеки път България има потребност от ясна управническа визия, уверен е той.

Президентът Радев за ударите на Съединени американски щати в Сирия и с рецензии към кабинета

Борисов с коментар за Радев, описа какво го е разплакало

В изказването си Цветан Цветанов атакува и опозицията, в частност Българска социалистическа партия, поради опити, съгласно ГЕРБ, да дискредитира страната ни по време на българското европредседателство и втълпяване на страхове.

Отляво заложиха на втълпяване на боязън в обществото, направиха мрачни прогнози, които не се сбъднаха - от рухналата ограда по границата с Турция, през която хиляди бежанци "преминават ", до област Кърджали, която ще бъде отделена от България, аргументира се зам.-председателят на ГЕРБ.

От страховете не може да се гради нищо, който подхранва страхове може да бъде сполучлив опозиционер, само че не и сполучлив управленец, сподели Цветанов.

Той удостовери, че основаването на условия за икономическо развиване остава първостепенна задача на държавното управление и болшинството, а ресурсите ще дойдат от битката с контрабандата, тежката престъпност, с цел да се влага в образованието. В бюджета за 2018 година са планувани повече от половин милиард лв. за възстановяване на образованието, подсети Цветанов.

Той обърна внимание на продължаващия резистентен стопански напредък, като за пръв път Брутният вътрешен продукт у нас към 100 милиарда лева

През новата пленарна сесия

"БСП за България " ще предложи смяна в правилника на Народното събрание, която лишава всички привилегии на народните представители,

съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.

Ако правиш смели поръчки за промяна на модела, би трябвало да започнеш от себе си, разяснява тя. По думите й депутатите са "обрасли от привилегии ".

99% от българския народ работи на закрепена заплата, ние ще си подвигаме заплатите всякога, когато се увеличи междинната, с какво право, запита Нинова. Как може един миньор за тежък физически труд да почива 30 дни, а ние - 70, добави тя.

По думите й това предложение не е популизъм, а правдивост. Знам, че не го приемате, сътрудници, само че ние ще го внесем, обърна се тя към болшинството в Народното събрание. Нинова означи, че гласуването на това предложение ще покаже дали депутатите желаят да развържат това кълбо от обвързаности на политика, бизнес, пари, ползи и привилегии. Дали ще бръкнем вътре и ще разкъсаме тази топка или народът ще я изрита от терена на политиката и ще пусне новите тимове тук, които да му подсигуряват по-добро бъдеще, добави тя.

Безспорно европредседателството остава приоритет и няма потребност да ни приканвате към това, обърна се Нинова към Цветан Цветанов. Ще ни се, обаче, да има смяна и по този приоритет най-малко в последните месеци, сподели Нинова. Нито един път от началото на европредсдеателството българският парламент не беше осведомен и не дискутира тематиките за председателството, означи тя.

Иска ми се тази сесия да е друга и най-малко преди срещата на върха на 17 май българското държавно управление да ангажира Народното събрание, а посредством него и национална сила за хубавите цели по европредседателство, уточни Нинова и прикани министър председателят да пристигна в Народното събрание и да каже какъв е напредъкът, освен по Западните Балкани, а по кохезионната политика, по бюджета за идващия програмен интервал след Брекзит, за обществения дирек и обществените права.

Искаме тази сесия да бъде времето на проглеждането, разяснява още Нинова. Тя означи, че прожекторите от Европа са осветили, че сме се стопили с още 400 хиляди души и сме нацията, която най-бързо изчезва в Европа. Прожекторите в Брюксел осветиха - най-корумпираната страна стои отпред на председателството, тези прожектори споделят, че сме и най-бедната страна в Европа, уточни тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия прикани народните представители да прогледнат в бъдещето и да изберат три казуса, които да стартират да вземат решение. От Българска социалистическа партия оферират те да бъдат стопанска система и произвеждане, съвременно и високотехнологично обучение, нов здравен модел.

Има един проблем, който никой не желае да произнесе на глас и да стартираме да го решаваме - за нас от няколко години той се споделя паралелната страна, за президента Радев е тъмнината, в която стоят тези паралелни фигури, които дърпат конците на страната, разяснява Корнелия Нинова. Тя означи, че дружно с експерти са създали сериозен разбор кои са тези сфери, кои са тези огромни, които стоят в тъмното и дърпат конците, и ги изброи - произвеждане и търговия с медикаменти, произвеждане и търговия с пшеница и самун, произвеждане, транспорт и доставка на сила. Нинова съобщи, че през тази сесия борбата с огромните ще бъде приоритет на Българска социалистическа партия. Ние я започваме тази борба с съответни стъпки, имена и законопроекти, добави тя.

Движение за права и свободи прикани за консенсус и бързо решение на проблемите на българските жители

"Една година след началото на мандата на 44-ото Народно заседание, по средата на Европредседателството българските жители чакат ясна стратегия за справяне с бедността, за промени в образованието, в опазването на здравето, обществената и пенсионната политика. Българските жители чакат висок витален стандарт и високо качество на живот, желаят работни места, сигурност и непоклатимост, гарантиране на правата и свободите, достолепието на всеки един човек ", съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

По думите му визията за ръководство би трябвало да включва визия и цел за промените. "Този метод изисква нов вид ръководство и нова формула. Реалностите през днешния ден постановат бързо отвръщане от безпомощното внимателно спотайване в очакване на идващия ден, загърбване на илюзорната визия за нас, за света, за другите, ускорено, просветено придвижване напред и нагоре ", уточни Карадайъ.

Според него е належащо взаимоотношение на национално виновните систематични партии на основата на ясни идейни правила и европейски полезности.

Време е за разговор по визии и стратегии за ръководство по обособените секторни политики, за европейското бъдеще на страната и района, за бъдещето на Европейски Съюз, сподели Карадайъ.

По отношение на последните геополитически събития той попита до каква степен външнобалансираната позиция на държавното управление не е израз на нерешителност от вида на снишаване, до каква степен е съответна, при каква визия, цели и инструментариум. Като висш орган в републиката Народно събрание би трябвало да има отговорите на тези въпроси, счита той.

"Обединени патриоти " ще внесат през тази сесия промени в Наказателния кодекс, свързани с неизбежната защита,

разгласи зам.-председателят на парламентарната група Искрен Веселинов.

Той напомни бурния спор по тематиката и насочи рецензия към техните сътрудници в ръководството и към Министерството на правораздаването. След ясния сигнал на премиера, че разширение на неизбежната защита би трябвало да има и хората да се усещат свободни да се защитят освен в своя дом, само че когато бъдат нападнати, научаваме от медиите, че Министерство на правосъдието отхвърля осъществяването на сходни промени, разяснява той. Затова групата на "Обединени патриоти " ще внесе през днешния ден своя план за изменение на Наказателен кодекс, който освен взема решение казуса с неизбежната защита, само че и с така наречен маловажни обири, които дават опция за безпределно мародерстване на несоциализираните българи над техните съседи, добави Веселинов.

Той заяви, че идната седмица ще бъде импортиран и закон за българския литературен език, който ще бъде препоръчан на обществена полемика. Веселинов добави, че приходите, промяната в ТЕЛК и ограниченията против административния и корпоративния рекет също са във фокуса на напъните на патриотите. Поддържането на българищината зад граница остава наш приоритет, съобщи още той.

В края на изявлението си той се обърна към опозицията, която, по думите му, с извънредно трагичен звук се пробва да очерни всичко. "Тази съпротива през днешния ден ли се яви на политическата сцена. Кой избра КОЙ за началник на ДАНС, г-жо Нинова? Кой половината преход ръководи с Движение за права и свободи? ", попита Веселинов. Обединените патриоти продължаваме да бъдем въплътената антитеза на Движение за права и свободи, ДОСТ и всички останали партии, които разрушават нацията, заявява той.

В българския политически живот има двама водачи - Бойко Борисов и Веселин Марешки,

съобщи в пленарна зала ръководителят на партия "Воля " Веселин Марешки. "Воля " е единствената опция, парламентарната група на партията е измежду дребното, които демонстрират действителни дейности в интерес на българските жители, счита Марешки.

"Свидетели сме на голяма, огромна корупция във всички етажи на ръководството на страната. Свидетели сме на голяма беднотия, сковаваща милиони българи, които живеят под прага на бедността. Свидетели сме на разрушено обучение и опазване на здравето. Свидетели сме на всички тези неща към този момент съвсем 30 години ", разяснява ръководителят на "Воля ". По думите му това е по този начин, тъй като има липса на водачество.

Къде са характерът и смелостта на президента Румен Радев да излезе независимо пред българите и да показа своята опция, попита Марешки. Той се обърна към Румен Радев и към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с апел всеки, който е взел участие в задкулисието, да излезе с личността си пред българския народ.

Марешки прикани всеки народен представител не с празни заявления и с празни думи, а с действителни дейности да способства с нещо за своя град, село, за цялата страна. "Нека да понижим пропастта сред самозабравилата се политическа класа и българския народ, с цел да работим за просперитета, благоденствието на всички български жители ", сподели още той.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР