В първия ден на Новата 2018 година президентът Румен Радев

...
В първия ден на Новата 2018 година президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с австрийския президент и бе гост на Новогодишният концерт

В първия ден на Новата 2018 година президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева са на посещаване във Виена по персонална покана на федералния президент на Република Австрия Александър Ван дер Белен, оповестиха от президентството. Двамата са почетни посетители на световноизвестния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в златната зала на " Музикферайн ".

Президентът Александър Ван дер Белен е отправил поканата си през септември предходната година в Малта по време на форума на групата " Арайолуш ". Тогава двамата държавни глави са провели своята първа двустранна среща.

Освен с Ван дер Белен Радев и Радев е провел работни срещи и с президента на Естония Керсти Калюлайд в подтекста на срещата на " Триото " на председателството на Съвета на Европейския съюз.

 Румен Радев, Десислава Радева и Себастиан Курц
© Прессекретеариат на президента

Румен Радев, Десислава Радева и Себастиан Курц

Президентът е разговарял и с канцлера на Австрия Себастиан Курц, към който отправил покана да посети България в комфортно за него време.

Датиращ от далечната 1939 година, новогодишният концерт на Виенската филхармония е приет като един от най-известните новогодишни концерти за класическа музика в света, който събира видни представители на виенското общество и фенове на творчеството на фамилия Щраус от целия свят. Излъчва се онлайн по малките екрани на близо 100 страни, като събира милиони фенове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР